ברונכיט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ברונכיט
    שירז
    25/02/2013

נבדקתי על ידי רופא משפחה לאחר שהתלוננתי על הצטננות של נזלת והקאות מרוב ליחה שהפריעה לי. הרופא בדק אותי על ידי הסטטוסקופ בלבד הוא קבע שיש לי ברונכיט ורשם לי אנטיביוטיקה רוקסו 150מג פעמיים ביום. (נ.ב. אני בת 55)
    שאלותיי: 1. האם על ידי שמיעה בסטטוסקופ בלבד ניתן לקבוע כי יש ברונכיט?
    2. מה זה ברונכיט? האם זה דלקת ריאות?
    3. האם רוקסו מתאים לברונכיט?
    4. במידה ואין לי ברונכיט האם האנטיביוטיקה רוקוסו עלולה להזיק לי?
    תודה מראש לתשובתכם בהקדם האפשרי.
    שירז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/02/2013

ברונכיטיס הינה דלקת בדרכי אויר , יכולה להיות חלק ממחלה זיהומית ויראלית או חיידקית, או דלקת ללא זיהום. במקרה המדובר במדובר בדלקת סימפונות חריפה . קיימת גם מחלה כרונית עם תסמינים של שיעול עם או בלי כיח וקשיי הנשימה . ממצאים אזנתיים של ברונכיטיס הינם אופייניים ואם קיימים מספיקים בדרך כלל לאבחנה. רוקסו הינה תרופה אנטיביוטית שייכת למשפחת מקרולידים , נותנת כיסוי סביר לחיידקים הגורמים דלקות בדרכי אויר (גם דלקת סימפונות וגם דלקת ריאות ) . תופעות לוואי אפשריות של התרופה: חולשה, כאבי בטן , בחילות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ועישון

דניאל שרבטוב
    14/03/2013

שלום
    יש לי אסטמה קלה ואני באמצע טיפול מונע
    אני מעשן עד 10 סיגריות ביום
    רציתי לדעת אם זה פוגע בי בקשר האסטמה ואם מותר לי להמשיך לעשן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/03/2013

עישון מגרה דרכי אויר ולכן מזיק לאיזון אסתמה . מומלץ להפסיק לעשן באופן מוחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אני ימשיך אז מה יקרה?

דניאל
    14/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/03/2013

סבירות גבוה שאסתמה תזדקק ליותר טיפול מאשר היה קורה ללא עישון . כמו כן גם סבירות להחמרת מחלה בעתיד גבוהה יותר אצל מעשנים מאשר אצל אנשים שלא עישנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אני יעשן עד 5 סיגריות ביום?

דניאל
    17/03/2013

שלום,

בעשן של כל סיגריה יש 4,000 כימיקלים שונים מהם כ 40 מסרטנים והאחרים מגרים חזקים של דרכי הנשימה. מכוון שאסטמה מאופיינת ברגישות גבוהה מאד של דרכי הנשימה לגירויים הרי שכל סיגריה מגרה את הסימפונות במידה מיותרת וגורמת לנזק מצטבר גם אם אין התקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אני יעשן עד 5 סיגריות ביום? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/03/2013

שלום,

בעשן של כל סיגריה יש 4,000 כימיקלים שונים מהם כ 40 מסרטנים והאחרים מגרים חזקים של דרכי הנשימה. מכוון שאסטמה מאופיינת ברגישות גבוהה מאד של דרכי הנשימה לגירויים הרי שכל סיגריה מגרה את הסימפונות במידה מיותרת וגורמת לנזק מצטבר גם אם אין התקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו