מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברונכיטשירז25/02/2013
נבדקתי על ידי רופא משפחה לאחר שהתלוננתי על הצטננות של נזלת והקאות מרוב ליחה שהפריעה לי. הרופא בדק אותי על ידי הסטטוסקופ בלבד הוא קבע שיש לי ברונכיט ורשם לי אנטיביוטיקה רוקסו 150מג פעמיים ביום. (נ.ב. אני בת 55)
שאלותיי: 1. האם על ידי שמיעה בסטטוסקופ בלבד ניתן לקבוע כי יש ברונכיט?
2. מה זה ברונכיט? האם זה דלקת ריאות?
3. האם רוקסו מתאים לברונכיט?
4. במידה ואין לי ברונכיט האם האנטיביוטיקה רוקוסו עלולה להזיק לי?
תודה מראש לתשובתכם בהקדם האפשרי.
שירז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2013ברונכיטיס הינה דלקת בדרכי אויר , יכולה להיות חלק ממחלה זיהומית ויראלית או חיידקית, או דלקת ללא זיהום. במקרה המדובר במדובר בדלקת סימפונות חריפה . קיימת גם מחלה כרונית עם תסמינים של שיעול עם או בלי כיח וקשיי הנשימה . ממצאים אזנתיים של ברונכיטיס הינם אופייניים ואם קיימים מספיקים בדרך כלל לאבחנה. רוקסו הינה תרופה אנטיביוטית שייכת למשפחת מקרולידים , נותנת כיסוי סביר לחיידקים הגורמים דלקות בדרכי אויר (גם דלקת סימפונות וגם דלקת ריאות ) . תופעות לוואי אפשריות של התרופה: חולשה, כאבי בטן , בחילות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה ועישון
דניאל שרבטוב14/03/2013שלום
יש לי אסטמה קלה ואני באמצע טיפול מונע
אני מעשן עד 10 סיגריות ביום
רציתי לדעת אם זה פוגע בי בקשר האסטמה ואם מותר לי להמשיך לעשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/03/2013עישון מגרה דרכי אויר ולכן מזיק לאיזון אסתמה . מומלץ להפסיק לעשן באופן מוחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני ימשיך אז מה יקרה?
דניאל14/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/03/2013סבירות גבוה שאסתמה תזדקק ליותר טיפול מאשר היה קורה ללא עישון . כמו כן גם סבירות להחמרת מחלה בעתיד גבוהה יותר אצל מעשנים מאשר אצל אנשים שלא עישנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני יעשן עד 5 סיגריות ביום?
דניאל17/03/2013שלום,
בעשן של כל סיגריה יש 4,000 כימיקלים שונים מהם כ 40 מסרטנים והאחרים מגרים חזקים של דרכי הנשימה. מכוון שאסטמה מאופיינת ברגישות גבוהה מאד של דרכי הנשימה לגירויים הרי שכל סיגריה מגרה את הסימפונות במידה מיותרת וגורמת לנזק מצטבר גם אם אין התקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואם אני יעשן עד 5 סיגריות ביום? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/03/2013שלום,
בעשן של כל סיגריה יש 4,000 כימיקלים שונים מהם כ 40 מסרטנים והאחרים מגרים חזקים של דרכי הנשימה. מכוון שאסטמה מאופיינת ברגישות גבוהה מאד של דרכי הנשימה לגירויים הרי שכל סיגריה מגרה את הסימפונות במידה מיותרת וגורמת לנזק מצטבר גם אם אין התקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)