שיעול ממושך

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול ממושך
    אלונה
    28/02/2013

שלום
    לפני כחודשיים קבלתי חיסון שפעת וגם חליתי בשפעת עם חולשה, שיעול עם ליחה (התקפות שיעול שהגיעו לקוצר נשימה שגברו בחדר ממוזג). השפעת חלפה אחרי כשבועיים והשיעול נשאר. זה שיעול שמתחיל בהרגשה כאילו קני הנשימה שלי חסום או יש עוויתות בו והשיעול פותח אותו. גם כעת באויר יבש של שרב או חדר ממוזג יש התקפות שיעול רבות ובעיקר כשאני מדברת או שרה.
    השיעול יבש !!!
    רופא המשפחה טוען שהשנה יש וירוס שגורם לשיעולים מעין אלה לאנשים רבים שחלו בשפעת.
    עברתי לפני כשבועיים CT ריאות ואין ממצא חדש בריאות או בקנה.
    ה-סיטי בוצע כמעקב המשך בעקבות גילוי קשריות / גושים בריאות ונעשה ללא חומר ניגודי ובקרינה נמוכה.
    סיטי קודמים בוצעו ללא חומר ניגודי אבל עם קרינה רגילה.
    יתכן שיש איזה ממצא שלא ראו בגלל קרינה נמוכה?
    האם יתכן נגע בקנה הנשימה שלא ראו בפענוח ?
    השיעול בדיבור או שירה מטריף אותי ומאד מציק ומפחיד.
    מה לעשות?
    אגב אני בת 55, סכרת 2 מאוזנת, ללא בעיות אלרגיה עד כה.
    על תשובתך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/03/2013

זיהומים ויראליים או חיידקיים בדרכי אויר יכולים לגרום לתהליך דלקתי בריריות ועקב כך שיעול לתקופות ממושכות . מבחינת רגישות לממצאים ריאתיים היכולים לגרום לשיעול ממושך, CT קרינה נמוכה אינו יורד מCT קרינה רגילה.
    במקרים ששיעול נמשך מעל חודש אחרי זיהום ויראלי , ניתן להעזר בבדיקה ויעוץ רופא א.א.ג וביצוע תפקודי ריאות עם יעוץ רופא ריאות , כל זה כמובן לפי שיקול רופא המטפל לפי ממצאים אובייקטיביים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן שיעול הנגרם ע"י תרופה ללחץ דם

אלונה
    04/03/2013

האם יתכן שהתרופה שאני נוטלת נגד לחץ דם גבוה גורם לשיעול היבש הכרוני ??
    אני נוטלת וקטור 160 אחד ביום וחוץ מזה קרדילוק 5 מ"ג
    בזמנו כשנטלתי טריטייס היו לי שיעולים ולכן החליפו לי תרופה.
    יש לציין שוקטור 160 כבר לא עוזר לי כל כך ולח"ד חזר להיות גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן שתרופות נגד לח"ד גורמות לג

אלונה
    04/03/2013

האם יתכן שתרופות נגד לחץ דם גבוה גורמות לכל מיני נגעים וגידולים בריאות (כמו שיש לי ואני במעקב CT כל כמה חודשים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/03/2013

תרופות ממשפחת מעכבי ACE (תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, לדוגמה, טריטאס) יכולות לגרום לשיעול כרוני . לא ידוע על תופעות לוואי ריאתיות אחרות של תרופות אחרות הניתנות לטיפול בלחץ דם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו