שיעול מעל לחודש שלא עובר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול מעל לחודש שלא עובר
    גל
    21/03/2013

אני בת 37. רקע של אלרגיה מאז שאני זוכרת את עצמי. מזה כחודש וחצי אני משתעלת - נחנקת בלילה ומשתעלת גם במהלך היום (התקפי חנק/שיעול). בצילום שעשיתי שבוע שעבר במערותה פנים נתגלה סינוסיטיס (למרות שאני אחרי 10 ימים של מוקסיפן). בריאות גם נראה משהו. הרופא לא התייחס ממש אבל אמר שאינהלציות (AEROVENT) כל יום יעזרו. כעת, השיעל שוב חזר. מצרפת כאן צילום ריאות. אשמח לדיעה נוספת/אופציה אחרת לטיפול יעיל יותר אולי? השיעול מאוד מקשה עלי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מעל לחודש שלא עובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול מעל לחודש שלא עובר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/03/2013

שלום,

סינוסיטיס היא סיבה מצויינת לשיעול מתמשך. יש לטפל בה אם בכיוון האלרגי ואן בכיוון הזהומי, על סמך צבע הפרשות וכו'. באדם אלרגי שיעול מתמשך יכול לנבוע גם מרגישות יתר של דרכי הנשימה לאלרגנים או לגרויים אחרים ("שיעול אסתמטי") ואז הטיפול המועדף הוא משאפי סטרואידים לתקופה. יתכן ובמקרה שלך יש לטפל בשני הכוונים עד חלוף זעם ולאחר מכן להמשיך ברור בשאלת שיעול אסתמטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי אותה הבעיה, ורקע דומה!

דימה
    22/10/2013

שיעול די חזק ומעצבן מעל חודש שלא עובר, לפעמים תוקף בשעות הבוקר המאוד מוקדמות, לפעמים בערב, לפעמים גם וגם.
    גם רקע של אלרגיה (חתולים מאוד חזק וכלבים ודשא בדרגה נמוכה) והתקפים אסטמטיים על בסיס אלרגי (חשיפה לחתולים), והשיעול גורם לפעמים לצפצופים, כך שאני נאלץ גם לפנות למשאף..
    צילומים ריאות לא הראו כלום..

הרופא נותן קודיביס (שמקל על השיעול, אבל לא מיד, לוקח לפחות שעה), אבל חוץ מזה שום דבר..
    פשוט אובד עצות כבר.. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי אותה הבעיה, ורקע דומה! - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/10/2013

שלום,

יתכן מאד ומדובר בשיעול אסתמטי. יש לטפל במקרים כאלו במשאפי סטרואידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו