מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה,אלרגי יבש זמן רבשמש10/04/2013
שלום רב,
אני בת 25, בחצי שנה האחרונה היתי אולי 3 פעמים חולה עם שיעול יבש/לח + צינון,
הפעם האחרונה שהיתי חולה הייתה בינואר-פברואר , הבראתי ומאז ועד היום אני משתעלת שיעול יבש מעצבן לסירוגין , היתי אצל א.א.ג שאמר שאין לי דלקת ולא כלום ושרק אקח סטרפסילס לאלחש וזה הכל .
עשיתי צילום ריאות - אמרו שברוך ה' גם הכל בסדר. בנוסף לשיעול נתקפתי קשיי נשימה בסוף פברואר השנה שאובחנה כחרדה , היתי אצל פסיכיאטרית בהתיעצות רופא והיא נתנה לי תרופות,אני מטופלת ברסיטל 20מ"ג כל יום ואלפרוקס 0.25 מ"ג למקרה צורך.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת תפקודי ריאות , הבדיקת גם יצאה תקינה ורופא תפקודי הריאות אמר שהוא רוצה לשלוח אותי לct חזה , יש לי הפניה לתל השומר בקרוב, והרופא ציין שבגלל השיעול שלי לא יזריקו לי את היוד הזה שמראה יותר בבירור .
שלשום היתי אצל אלרגולוג לבדוק אולי קשיי הנשימה והשיעול הם גם בגלל האלרגיה או יתכן שרק(!) בגלל האלרגיה ואין לי חרדה בכלל למרות שבמשפחתי כ10 אנשים כולל אבי לוקים בחרדה.
---- שאלותיי הן :
1.אם לא יזריקו לי את חומר היוד הזה שמראה בברור את כלי הדם - האם זה ישבש את תשובות הרופא לפה או לפה ?
2. האלרגולוג אמר לי בביטחון שזה רק אלרגיה לפי הסיפור שלי ואין לי שום חרדה ולא צריך ct ושאבוא לאחר 3 שבועות לבדיקה אצלו אחרי שאטול את כל הכדורים והמשאף כפי שרשם לי ,האם צודק?
3. שמעתי שct יכול לא עלינו לגרום למחלה בעתיד הרחוק בגלל הקרינה, אני מתכונת לעשות בתל השומר, האם הציוד שם בטוח? פחות קרינה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/04/2013שיעול וקשיי הנשימה יכולים להגרם מסיבות שונות , בינהם גם בשל תופעות של אלרגיה . לכן יכול להיות שקביעת רופא אלרגולוג הינה נכונה . מין הצד השני לעתים יכולות להיות מספר סיבות לתלונות נשימתיות הנ"ל . ביצוע CT אינו מחייב בכל מקרה הזרקת חומר ניגוד , דבר תלוי בשיקול דעתו של רופא מפנה וגם רופא רדיולוג.
סיכון לטווח זמן ארוך מבדיקת CT אחת אינו ידוע אך קרוב לודאי אין לזה משמעות בריאותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה על תשובתך המהירה
שמש10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)