מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושת רטט +C.T. חזהשירה20/04/2013
ד"ר שלום רב,
בת 50.לא לוקחת שום כדורים. לא מעשנת.
כעט, לפני למעלה משמונה חודשים החל לי מעין "רטט" חזק (ויברציה קבועה) ובלתי פוסקת, 24 שעות ביממה מרגישה זאת גם בזמן שינה כאמור מעין רטט באזור החזה העליון מצד שמאל באזור נקודתי אזור שד שמאל/צלעות שמאל (כירורג שד הגדיר המקום צלע 3-4 בקו אקסילרי קידמי)הרטט מובהק יותר ומוחשי מאד בצד זה!!!, לעיתים התחושה שם כאילו וזה פעימות , לא תחושת דופק אלא פעימות כאילו יותר מודגשות, ואני מצליחה לתרגם זאת כמעין רטט, תחושה סיבובית כמו זרימה קבועה ומטרידה. אותו הרטט הזה שנמשך כאמור מספר רב של חודשים אני מרגישה שהינו גורם לי לתחושת ויברציה בכל הגוף וגורם לי לתחושה כמו מעין זרם קל בגוף כשהוא ממש קבוע ולא מרפה 24 שעות ביממה.
כמו כן יש לי את התחושה הנ"ל גם בכפות הרגליים כשברגל ימין זה יותר בולט והתחושה יכולה לעיתים ברגליים להזכיר תחושת נימולים, רטט של "עורקים" רוטטים אך לא נרדמות לי הרגליים . זה החל באותו הזמן.
זו תחושה בלתי נסבלת וכמובן שאיכות החיים שלי מאד נפגמה כתוצאה מכך.
אני נושמת רגיל, אין לי לחץ בחזה שאר התחושה זאת אומרת תקינה, איני מתעייפת ו/או חלשה כתוצאה מכך, אך בכל זאת יש זמן שאני מרגישה שבעצם משהו בלב או באזור הלב מרטיט לי את המקום והגוף. היתכן מהריאות???
הייתי אצל כירורג שד- אולטרסאונד שד תקין.
אורטופד - מיפוי עצמות תקין.
נוירולוג (שתי נוירולוגים) - הבדיקה תקינה .
EMG ידיים ורגליים תקין אף על פי שהאזור כאמור יותר באזור החזה אך כמובן גם רגליים וידיים (כאמור כל הגוף) רטט ומעין תחושת זרמים חשמליים עדינים קלים (כך אני מסוגלת לתאר את התופעה לגמרי).
נוירולוג ששלח אותי ל-C.T. עמוד שדרה צווארי וגבי תקין.
MRI עמוד שדרה צווארי וגבי תקין.
הייתי אף אצל פסיכיאטר מכיוון שרופא המשפחה אמר שאם זו לא בעיה אורטופדית ו/או נוירולוגית אז כנראה היא פסיכוסומטית אך הפסיכיאטר אמר שהבדיקה תקינה.
קיבלתי למשך שבועיים סימבלטה שלא עזרה.
קיבלתי למשך חודש כדורי ליריקה 300 מ"ג שלא עזר. (אז כנראה שזה לא משהו עיצבי).
אקו לב בוצע - תקין.
בדיקות דם תקינות.
כעט עשיתי בדיקת C.T. חזה ובטן ובתשובה:
בריאות מודגם פס אטלקטטי בבסיס הלינגולה.
פרט לכך הריאות נקיות.
(לציין כי לא היתה לי דלקת ריאות, איני מעשנת, ולא משתעלת, מקבלת חיסון לשפעת פעם בשנה).
מה אומרת התשובה של ה-C.T. לגבי :בריאות מודגם פס אטלקטטי בבסיס הלינגולה?
היש קשר בין הדברים? כי הרי התחושה שלי הא בחזה בצד שמאל.
אשמח לתשובתך ולדעתך.
תודה מראש על סבלנותך האדיבה
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2013תסמינים אינם אופייניים למחלות ריאה וקרוב לודאי בין ממצא שהתגלה בCT חזה לבין תלונות אין קשר. ממצא שמתואר בCT אמור להיות צלקת אחרי תהליך דלקתי , לא חייב להיות אחרי דלקת ריאות , יתכן גם מצב ללא תסמינים מיוחדים.
לגבי ממצא בריאות ניתן להגיע לייעץ אצל רופא ריאות , יש להביא צילומי CT חזה וכול חומר רלוונטי לריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)