בדיקת תגר מטכולין במאמץ בשביל הצבא

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת תגר מטכולין במאמץ בשביל הצבא
    ד``ר שבתאי ורסנו
    22/04/2013

שלום רב,
    בעוד כמה ימים יש לי בדיקת תגר מטכולין במאמץ בשביל הצבא, אני קצת בלחץ,
    ויש לי כמה שאלות-

1. אם בבדיקה נותנים חומר שכולם בעצם רגישים אליו, איך אפשר לדעת שזאת בוודאות אסתמה?
    2. יש גורמים שיכולים להטעות את הבדיקה ולתת תוצאות שגויות ? למשל-
    יש לי מחיצה עקומה באף, בגלל זה האף שלי סתום נורא, בנוסף אני לא בכושר בכלל ואולי בגלל זה קיבולת הריאות שלי תרד, וגם קצת שרירים תפוסים בחזה.
    3. זה שזה תקופת האביב ויש עכשיו אלרגיות יכול ליצור אלרגיה שלא קשורה לאסתמה ולהשפיע על הבדיקה ?
    4. יש אולי דרך שאפשר לשפר קצת את תפקוד הריאות ? לחזק אותך או שריר הסרעפת כדי שהנשימה תיהיה יותר חלקה וקיבולת אוויר הרבה יותר טובה?

אשמח לקבל תשובה לכל השאלות בפירוט,
    תודה רבה !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/04/2013

מבחן תגר מטאכולין מתבצע במנוחה עם גירוי ע"י חומר שגורם לכיווץ שריר חלק בסימפונות , בחולי אסתמה ובעוד מספר מחלות ריאתיות תגובה לחומר תהיה במיהול יחסית נמוך . לא עושים בדיקה במיהולים גבוהים בהם לכל בן אדם תהיה תגובה חיובית לחומר .
    נוכחות מבחן חיובי אינו אופייני לאסתמה בלבד , אך בדיקה תקינה (שלילית) שוללת אסתמה בסבירות גבוהה מאוד.
    מחלות כגון סרקואידוזיס , מחלה ע"ש סיוגרן, וסקולטיס ריאתית , לעיתים ברונכיטיס יכולים להיות עם תגר מטאכולין חיובי .
    בעיות אף אינן קשורות לביצוע תגר. לעומת זאת מומלץ להפסיק שימוש בתרופות לאסתמה ונזלת אלרגית (מרחיבי סימפונות בעיקר אך גם סטרואידים נשאפים ותרופות אנטי-אלרגיות) כדי לא להוריד רגישות הבדיקה באופן מלאכותי . מאותה סיבה אסור לפני בדיקה לשתות משקאות עם קופאין (קפה, תה, קולה). עישון לפני הבדיקה להיפך, יכול להגדיל רגישות של הטסט.
    אטופיה (נזלת אלרגית , פריחה ) אינה אמורה להשפיע על תוצאות תגר מטאכולין במידה ואין מדובר באסתמה או מצבי דמוי אסתמה . במידה וקיימת אסתמה בתקופת ריבוי גירוים אלרגיים בסביבה, רמת רגישות תהיה במיהול נמוך יותר מאשר בתקופה ללא גירוים אלרגיים בסביבה (לא אמור להשפיע על סה"כ תגובה חיובית או שלילית)
    בדיקת תגר מאמץ הינה בדיקה אחרת - עושים תפקודי ריאות לפני ואחרי מאמץ וכך בודקים תגובה של שריר החלק למאמץ. זאת בדיקה שונה מתגר מטאכולין ובדרך כלל לא עושים אותם בו זמנית.
    תפקודי ריאות ניתן לשפר ע"י פעילות גופנית סדירה לאורך זמן ממושך (חודשים ושנים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !! רק עוד שאלה קטנה

שלום
    22/04/2013

תודה רבה על כל התשובה המפורטת רק עוד שאלה אחת קטנה-
    האם יכול להיות שיהיה בזמן מאמץ מן גירוי בגרון או קצת קושי בנשימה בגלל נשימה לא נכונה שבוצעה או בגלל חוסר כושר גופני?
    אם כן, מה עושים באותו הרגע?
    ובנוסף, אם בבדיקה יוצא במקרה תשובה חיובית, אך אסתמה מאוד קלה, האם אפשר עדיין לקבל פרופיל 97, עד היום ביצעתי כל החיים פעילויות ספורט במסגרת תחרותית (שחייה בנבחרת, נבחרת ריצה וקבוצת כדורסל), המאמץ גופני היה גדול?
    תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

שלום
    23/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/04/2013

לתחושות בגרון או בית החזה אין קשר ברור או ידוע לאסתמה .
    קביעת פרופיל הינה לפי המלצות רופא ריאות שניתנת על בסיס כל הנתונים (אנמנזה נשימתית, תוצאות בדיקה גופנית , רמת תגר חיובי , סיבולת מאמץ) .ישנם חולי אסתמה עם פרופיל 97

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

שלום
    23/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו