מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יכולה להיות אלרגיהד``ר שבתאי ורסנו29/04/2013
שלום,
אני בן 18, והצבא ביקש ממני לעשות בדיקה של תגר מטכולין. כשהייתי קטן חשבו שיש לי אסתמה, לא ידעו בדיוק להגדיר את זה.
הרופא הניח שיש לי נפח ראות קטן, ולא בטוח שזה אסתמה.
כל החיים האף שלי סתום בגלל מחיצה עקומה, ואני תמיד נושם דרך הפה, בנוסף הענבל שלי בפה ארוך מהרגיל ואני כל הזמן מרגיש שהוא מפריע לי.
עשיתי לפני יומיים בדיקת תגר מטכולין, ובשלב החמישי היה ירידה מתחת ל20%. יש לי כמה שאלות-
1. האם זה מצביע דווקא על אסתמה ולא על משהו אחר, בבדיקה עצמה הרגשתי רק גירוי בגרון?
2. האם הענבל הארוך בפה והנשימה דרך הפה כל הזמן יכולים לגרום לקושי בנשימה שיכול להטעות את תוצאות הבדיקה?
3. האם אחרי ניתוח תיקון המחיצה הנשימה תשתפר ולא יהיה את הגירוי הזה בגרון דבר שישפר את הנשימה, ואת תוצאות הבדיקה ?
4. האם יכולה להיות אלרגיה, במיוחד בימים האלה של האביב, שיכולה להטעות את תוצאות הבדיקה ושזה לא יהיה דווקא אסתמה?
5. האם נפח ריאות קטן יכול לתת תוצאה חיובית לאסתמה, למרות שבעצם התוצאה היא שלילית והבעיה היא בנפח הריאות הקטן?
6. האם יכול להיות שבגלל הפתח שאליו צריך לנשוף היה גדול מידי בשבילי, והקשה עליי את הפעולה וזה היה יכול להפריע לבדיקה ?
זה חשוב לי מאוד!
אשמח לתשובה מפורטת,
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/04/20131. אבחנה עיקרית של אסתמה נעשת על בסיס נתונים קליניים (סיפור החולה והתנהגות המחלה לאורך זמן), תגר מטאכולין אמור רק לאשר חשד קליני לאסתמה .
2. לתופעות בדרכי אויר עליונות אין השפעה על תוצאות תגר מטאכולין כבנבדקת תגובתיות של סימפונות , נמדד לפי זרימות נשיפתיות .
3. כנה"ל לענייני אף
4. תופעות אלרגיות (נזלת וכו") מגבירות תגובתיות יתר לרמה גבוהה יותר אך אינן משנות תוצאות של תגר משלילי לחיובי
5. לנפחי ריאה אין השפעה ישירה על תוצאות תגר מטאכולין . נפחי ריאה נמוכים מנורמה אינם יכולים לגרום לתגר חיובי
6. טכניקת ביצוע של בדיקה נבדקת כל הזמן ע"י טכנאית/אחות שעשתה בדיקה. במידה ולא היו לה הערות, זאת אומרת מבחינה טכנית בדיקה בוצעה כראוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגר מטכולין
שלום30/04/2013שלום,
אני בן 18, וכשהייתי קטן אובחנתי עם אסתמה, אך בגיל 12 נקבע שאין לי אסתמה ולא קיבלתי שום טיפול, ולא הרגשתי ואני לא מרגיש גם שאני צריך.
בתקופה האחרונה, כשהתחילה עונת המעבר, התחילו לי קצת גירויים בגרון כאלה מציקים, אבל זה הכל.
הצבא ביקש ממני לעשות כל מיני בדיקות כדי לראות שאין אסתמה .
עשיתי בדיקת תפקודי ריאות במאמץ שיצאה תקינה, עשיתי בדיקה במעבדת שינה שיצאה תקינה (מפני שבדרך כלל, לחולי אסתמה יש הפרעות בשינה לפי מה שהרופאים אמרו לי), אני עושה ספורט בעצימות גבוהה כל החיים שלי 4 פעמים בשבוע בערך.
אך כשביצעתי בדיקת תגר מטכולין בשלב החמישי הייתה ירידה של בערך 28% בתפקודי הריאה, חשוב לציין שעשיתי את הבדיקה לפני יומיים בתקופה של כל החום הזה והאלרגיות.
התשובה של הבדיקה הזאת מאוד לא הגיוניות, אם מסתכלים על שאר הבדיקות והתפקוד שלי.
האם יכול להיות שיש לי אלרגיה ולא אסתמה? ואם אסתמה האם הטיפול באסתמה לאורך זמן יכול לשפר את תפקודי הראות בבדיקה זו?
הצבא קבע שיש לי אסתמה פעילה, אך אין לי התקפים או קשיי נשימה כבר שנים !!
אשמח לתשובה מפורטת,
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/05/2013בדרך כלל תופעות אלרגיות ללא אסתמה אינן גורמות לתגר מטאכולין חיובי. תגר מטאכולין חיובי יכול להיות לא רק באסתמה , לכן אבחנה נעשת בדרך כלל על סמך נתונים אחרים (תסמינים, מהלך המחלה , ממצאים בבדיקה גופנית , תוצאות בדיקות עזר אחרות) , תגר מטאכולין רק מאשר אבחנה. במידה ואבחנה לא נשמעת סבירה , ניתן לשקול להגיע ליעוץ לרופא ריאות עם כל תוצאות בירור שנעשו עד עכשיו, לצורך קבלת חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)