Moderate restriction בספירומטריה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• Moderate restriction בספירומטריה
    אלמוג
    18/03/2008

לפני מספר חודשים, במסגרת בדיקות תקופתיות שגרתיות, התגלה Mild restriction בבדיקת ספירומטריה. בטיפשותי התעלמתי עד שלפני כשבוע הופיעו לי התקפים של קוצר נשימה (רעב לאוויר - תחושה שאינני מצליח לנשום, שהנשימה אינה מלאה) בעיקר בשעות אחה"צ והערב מלווים בחולשה כללית. כמו כן הופיע כאב בדופן החזה (בצד שמאל) המתגבר במישוש.
    הרופא שלי שלח אותי לבדיקת תפקודי ריאות מלאים אבל הבדיקה תהיה רק עוד שלושה שבועות. ממה שקראתי באינטרנט הגורמים לממצא כזה הם מחלות לא פשוטות. האם לחכות לתור או ללכת לבדיקה פרטית (עלות לא קטנה...) ? מה יכולים להיות הגורמים ל mild restriction ? האם יתכן שזה זיהום ויראלי (הייתי שבוע לפני כן בחו"ל ושניים מהחברה שהיו איתי חטפו שפעת קצינית כשחזרו). ? אציין שקוצר הנשימה הגיע בבת אחת, לא בהדרגה והוא מחריף במאמץ.
    תודה רבה
    א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Moderate restriction בספירומטריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון קטן...

אלמוג
    18/03/2008

משום מה בגוף הידיעה כתבתי mild restriction. הממצא הוא כמו בכותרת - moderate restriction

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף-צילום חזה קדמי וצדדי תקין

א.
    19/03/2008

מצטער על ריבוי ההודעות - אני קצת בלחץ...
    תודה רבה
    א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שיענה לך רופא - מנסיוני

דפנה
    21/03/2008

ראשית, אינני רופאה אלא חולת COPD מנוסה.
    אם מדובר בModerate Restriction הרי ריאותיך חסומות בדרגה בינונית על פי הכתוב.
    3 שבועות המתנה לבדיקת תפקודי ריאות זה ממש לא נורא. השאלה היא אם אתה כרגע חולה בברונכיט ו/או אם אתה מעשן (ואני כמעט מוכנה להמר שכן). ואם כך - מאוד יכול להיות שלקית במחלת ריאה חסימתית - COPD בלע"ז, וחומר רב עליה תוכל למצוא בהקלדה בגוגל.
    אלא מה?
    לפני שתזים את העגלה לפני הסוסים - חכה לתשובת רופא כאן ולתוצאות הבדיקה בעוד 3 שבועות שאתה תצטרך לגשת לרופא ריאות על מנת לדעת במה דברים אמורים.
    שאגיד לך להפסיק לעשן? בטח לא אהיה מקורית ואני גם לא מאמינה שמישהו מפסיק כי "אומרים לו". זה צריך לבוא ממך, וסביר שלאחר קבלת התוצאות הסופיות זה יבוא לך מעצמו.
    לקח לי המון זמן להפסיק לעשן, והחסימה אצלי היתה בדרגה קצת יותר מבינונית. מאז הפסקת העישון חל שיפור אדיר בתפקודי הריאה שלי.
    אין מקום לפאניקה או ללחץ.
    פורים שמח ובריאות טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה, דפנה

אלמוג
    22/03/2008

והייתי מאוד שמח להפסיק לעשן כבר היום. הבעיה היחידה היא שאינני מעשן ומעולם לא עישנתי...
    הצלחתי להקדים את הבדיקה למחר. נחיה ונראה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו