מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Moderate restriction בספירומטריהאלמוג18/03/2008
לפני מספר חודשים, במסגרת בדיקות תקופתיות שגרתיות, התגלה Mild restriction בבדיקת ספירומטריה. בטיפשותי התעלמתי עד שלפני כשבוע הופיעו לי התקפים של קוצר נשימה (רעב לאוויר - תחושה שאינני מצליח לנשום, שהנשימה אינה מלאה) בעיקר בשעות אחה"צ והערב מלווים בחולשה כללית. כמו כן הופיע כאב בדופן החזה (בצד שמאל) המתגבר במישוש.
הרופא שלי שלח אותי לבדיקת תפקודי ריאות מלאים אבל הבדיקה תהיה רק עוד שלושה שבועות. ממה שקראתי באינטרנט הגורמים לממצא כזה הם מחלות לא פשוטות. האם לחכות לתור או ללכת לבדיקה פרטית (עלות לא קטנה...) ? מה יכולים להיות הגורמים ל mild restriction ? האם יתכן שזה זיהום ויראלי (הייתי שבוע לפני כן בחו"ל ושניים מהחברה שהיו איתי חטפו שפעת קצינית כשחזרו). ? אציין שקוצר הנשימה הגיע בבת אחת, לא בהדרגה והוא מחריף במאמץ.
תודה רבה
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן...
אלמוג18/03/2008משום מה בגוף הידיעה כתבתי mild restriction. הממצא הוא כמו בכותרת - moderate restriction
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף-צילום חזה קדמי וצדדי תקין
א.19/03/2008מצטער על ריבוי ההודעות - אני קצת בלחץ...
תודה רבה
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שיענה לך רופא - מנסיוני
דפנה21/03/2008ראשית, אינני רופאה אלא חולת COPD מנוסה.
אם מדובר בModerate Restriction הרי ריאותיך חסומות בדרגה בינונית על פי הכתוב.
3 שבועות המתנה לבדיקת תפקודי ריאות זה ממש לא נורא. השאלה היא אם אתה כרגע חולה בברונכיט ו/או אם אתה מעשן (ואני כמעט מוכנה להמר שכן). ואם כך - מאוד יכול להיות שלקית במחלת ריאה חסימתית - COPD בלע"ז, וחומר רב עליה תוכל למצוא בהקלדה בגוגל.
אלא מה?
לפני שתזים את העגלה לפני הסוסים - חכה לתשובת רופא כאן ולתוצאות הבדיקה בעוד 3 שבועות שאתה תצטרך לגשת לרופא ריאות על מנת לדעת במה דברים אמורים.
שאגיד לך להפסיק לעשן? בטח לא אהיה מקורית ואני גם לא מאמינה שמישהו מפסיק כי "אומרים לו". זה צריך לבוא ממך, וסביר שלאחר קבלת התוצאות הסופיות זה יבוא לך מעצמו.
לקח לי המון זמן להפסיק לעשן, והחסימה אצלי היתה בדרגה קצת יותר מבינונית. מאז הפסקת העישון חל שיפור אדיר בתפקודי הריאה שלי.
אין מקום לפאניקה או ללחץ.
פורים שמח ובריאות טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, דפנה
אלמוג22/03/2008והייתי מאוד שמח להפסיק לעשן כבר היום. הבעיה היחידה היא שאינני מעשן ומעולם לא עישנתי...
הצלחתי להקדים את הבדיקה למחר. נחיה ונראה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)