תפקודי ריאות מלאים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות מלאים
    יעל
    19/05/2013

שלום. אני בת 22 וסובלת מקוצר נשימה מזה כשמונה חודשים. אני זוכרת שהכל התחיל מכאב גרון אוזניים ואחר כך כאבי שרירים וקוצר נשימה. גילו לי סטרפטקוקוס בגרון לפני כשמונה חודשים. אני מרגישה שאני חייבת לפהק כדי להכניס אוויר ויש לי כאבים בגב ובחזה בנשימה עמוקה. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות רגילים ובדיקת אסטמה שיצאה תקינה. צילום חזה לפני שישה חודשים אומר שיש ציור אינטרסציאלי מוגבר וצילום לפני חודשיים אומר אוורור יתר ריאתי. רופא הריאות לא ייחס חשיבות לצילומים בטענה שלו הם נראים תקינים. לאחרונה קוצר הנשימה התגבר ואני ממש סובלת ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. הרופא נתן לי לעשות מיפוי ריאות שיצא תקין וטען שאין לו מושג מה יש לח. הוא נתן לי משאף סגול לcopd לנסות והוא קצת עזר אך אני עדיין סובלת. כאבי הגב אינם בעמוד השדרה והם מקבילים לריאות והם מציקים לי מאוד. ביצעתי לפני בערך שלושה חודשים בדיקת תפקודי ריאות מלאים והרופא אמר שהיא תקינה. למרות זאת קראתי קצת באינטרנט על תוצאות הבדיקה וראיתי שהתוצאות שלי הם לא כל כך בנורמה. צירפתי את הבדיקה כדי שתוכל להסתכל. אני ראיתי שהERV שלי נמוך באופן משמעותי ושRV שלי מאוד גבוה. כלומר נשאר לי הרבה אוויר בריאות גם ראיתי שהsGAWtot נמצא על 54% בלבד. אשמח אם תוכל להסתכל על הערכים השונים ולומר לי מה דעתך. אני פשוט סובלת כל עצה תתקבל בברכה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי ריאות מלאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/05/2013

מתרשם שבדיקת תפקודי ריאות מלאים הינה בגדר הנורמה . העדר הפרעה בתפקודי ריאות אינו שולל סיבה ריאתית לקשיי הנשימה , לכן מומלץ להמשיך מעקב אצל רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו