מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפקודי ריאות מלאיםיעל19/05/2013
שלום. אני בת 22 וסובלת מקוצר נשימה מזה כשמונה חודשים. אני זוכרת שהכל התחיל מכאב גרון אוזניים ואחר כך כאבי שרירים וקוצר נשימה. גילו לי סטרפטקוקוס בגרון לפני כשמונה חודשים. אני מרגישה שאני חייבת לפהק כדי להכניס אוויר ויש לי כאבים בגב ובחזה בנשימה עמוקה. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות רגילים ובדיקת אסטמה שיצאה תקינה. צילום חזה לפני שישה חודשים אומר שיש ציור אינטרסציאלי מוגבר וצילום לפני חודשיים אומר אוורור יתר ריאתי. רופא הריאות לא ייחס חשיבות לצילומים בטענה שלו הם נראים תקינים. לאחרונה קוצר הנשימה התגבר ואני ממש סובלת ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. הרופא נתן לי לעשות מיפוי ריאות שיצא תקין וטען שאין לו מושג מה יש לח. הוא נתן לי משאף סגול לcopd לנסות והוא קצת עזר אך אני עדיין סובלת. כאבי הגב אינם בעמוד השדרה והם מקבילים לריאות והם מציקים לי מאוד. ביצעתי לפני בערך שלושה חודשים בדיקת תפקודי ריאות מלאים והרופא אמר שהיא תקינה. למרות זאת קראתי קצת באינטרנט על תוצאות הבדיקה וראיתי שהתוצאות שלי הם לא כל כך בנורמה. צירפתי את הבדיקה כדי שתוכל להסתכל. אני ראיתי שהERV שלי נמוך באופן משמעותי ושRV שלי מאוד גבוה. כלומר נשאר לי הרבה אוויר בריאות גם ראיתי שהsGAWtot נמצא על 54% בלבד. אשמח אם תוכל להסתכל על הערכים השונים ולומר לי מה דעתך. אני פשוט סובלת כל עצה תתקבל בברכה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/05/2013מתרשם שבדיקת תפקודי ריאות מלאים הינה בגדר הנורמה . העדר הפרעה בתפקודי ריאות אינו שולל סיבה ריאתית לקשיי הנשימה , לכן מומלץ להמשיך מעקב אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)