שיעול יבש

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול יבש
    מישהי
    06/06/2013

שלום רב אני בת 42 יש סיטוס אונברסוס קרטגנר סינדרום
    בהיותי ילדה סבלתי מדלקות ריאה חוזרות ומסינוסיטיס היום פחות בהרבה אחת לכמה שנים אני חוטפת ברונכיט קשה או דלקת ריאות.
    לפניי שבועיים הייתי באירוע בתוך האולם היו המון מעשנים זה היה נוראי התחלתי להשתעל שיעול יבש אך לא רציני. בבוקר שלמחרת קמתי עם תחושה שאני רוצה למשוך עוד אוויר אבל אין ביכולתי לא ציפצפתי תחושת מחנק באותו יום בשעה 4 לפנות בוקר הרגשתי לחץ בחזה ולא הפסקתי להשתעל במשך שעתיים שיעול יבש ומרגיז הייתה לי תחושה שאין לי אויר נסענו לטרמ בזמן הנסיעה פתחתי חלון והייתה לי הקלה עצומה עד שחיכינו בתור ובדקו אותי הכל נעלם כלא היה חזרנו הביתה וכך מידיי יום יש לי התקפיי שיעול לפחות שעה שעתיים בלי הפסקה יש לי כאבים בצלעות ותחושה של מחנק חוסר אוויר סיטורציה 100 ללא ציפצופים עשו לי בדיקת דם לשעלת שיצאה תקינה נשלחתי לצילום ריאות בפיענוח היה כתוב ניפוח יתר ריאתי דו"צ מה זה אומר?
    הרופא נתן לי רוליד ורוקסט פלוס אני כבר 5 ימים עם הטיפול ללא הקלה טען שיש ברונכיט האם ההבחנה נכונה ?האם יש מקום לדאגה כשאומרים ניפוח ריאתי ?
    תודה מראש על כל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול יבש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/06/2013

במחלות ריאה כרוניות רבות יכול להיות מרכיב של נפחת (אמפיזמה) עם ביטוי בצילום חזה כ"ניפוח יתר" . תסמינים כגון שיעול התקפי אינם ספציפיים ויכולים להיות במחלות דלקתיות בדרכי אויר או רקמת הריאה , כן בשל זיהום וכן בלעדיו.
    ניתן להמשיך טיפול/בירור בהנחיית רופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו