מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כרוניק ברונכיטיסגיא21/03/2008
אני בן 29 מעשן מגיל 22 בממוצע חצי חפיסה ליום.בשנתיים האחרונות אני משתעל המון כל יום, כל היום עם ליחה צמיגה.. לא פגשתי אנשים מעשנים שהעישון השפיעה עליהם ככה בגיל צעיר. לפי הקריטריונים הקליניים, אני מתאים להגדרת כרוניק ברונכיטיס.. השאלה שלי היא, האם אחרי שאפסיק לעשן השיעול יעלם וגם הליחה או שמצבי בלתי הפיך? ומה המשמעות של כרוניק ברונכיטיס בגיל די צעיר עם שנות חפיסה לא כל כך משמעותיות? אני לא סובל מאסטמה דרך אגב
תודה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
דני, נפאל23/03/2008האם התרופות נגד אסטמה (בודיקורט, סינגולייר, ונטולין...) יעילות גם לחולי ברונכיטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברונכוסקופיה
ד''ר שבתאי ורסנו25/03/2008שלום,
בודיקורט וונטולין לא מקובלים כטיפול בברונכיטיס חריפה בד,כ. בברונכיטיס כרונית הן עשויות לעזור אם כי פחות מאשר באסתמה. סינגוליר לא מיועד לברונכיטיס.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כרוניק ברונכיטיס
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2008שלום,
זהו אכן גיל צעיר למחלה אך יתכן שיש לך אסתמה סמוייה שמגבירה את ההשפעה או חסר באנזים אלפא 1 אנטיטיריפסין (בדיקת דם).
בכל מקרה עלייך להפסיק את העישון מייד. הפסקה בגיל כזה תמנע החמרה קריטית משך השנים מכוון שאפקט הסיגריות הוא אפקט מצטבר ! יש בהחלט סיכוי טוב שהתפקוד הריאתי ישתפר עם הפסקת העישון.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)