אסטמה ומחלת גבהים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה ומחלת גבהים
    דני, נפאל
    23/03/2008

ד"ר שלום,
    האם יש בעייה מיוחדת לחולה אסטמה לטייל במקומות גבוהים (4500-5000 מטר), מבחינת מחלת גבהים?
    אני בן 22, אסטמתי, ואני משתמש בסינגולייר + ונטולין במקרים מסויימים (נדיר מאוד). סה"כ המצב שלי ממש בסדר, ונדיר מאוד מאוד שאני זקוק לונטולין.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ומחלת גבהים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה ומחלת גבהים

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/03/2008

שלום,
    גבהים לא אמורים לגרום להתקפי אסתמה אך במידה והתקף קורה בגבהים עלולה להתפתח ירידה יותר משמעותית בחימצון הדם מאשר בלא אסתמטיים. בנוסף גבהים כאלו משמעם פחות עזרה רפואית מסודרת.
    אני ממליץ לפני נסיעה כזו לבצע הערכה ריאתית אצל מומחה כולל תפקודי ריאה והצטיידות בתרופות על כל צרה כולל סטרואידים בטבליות. הרגשה טובה אינה בהכרח אסתמה מאוזנת.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ומחלת גבהים

שמואל
    08/05/2010

האם ידוע לכם על חולי אסטמה שעשו טרק אראונד אנאפורנה בנפאללגובה 5600 מטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/05/2010

אישית איני מכיר חולי אסתמה כאלה. במידה וחשיפה לאויר קר הינו טריגר להתקף אסתמה אצל חולה ספציפי, התקף יכול לקרות בגבהים של 3000-4000 (קר שם משמעותית לעומת גבהים מתחת ל2500 ). למרות שנוכחות מחלת ריאות (באופן כללי) הינו גורם סיכון עצמאי להתפתחות מחלת גבהים (MOUNTAIN SICKNESS ), בחולה אסתמה מאוזן היטב הסיכון למחלת גבהים לא אמור להיות שונה מזה של איש ללא אסתמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הולך להגיע לנפאל ואני אסטמתי

רועי
    17/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו