bronchiectasis

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• bronchiectasis
    מעוז
    19/07/2013

שלום
    הייתי אצל רופא ריאות מהסיבה שאני סובל כבר תקופה ארוכה מליחה מוגלתית צהובה ירוקה לפעמים עם פסי דם דקים, לאחר ברונכוסקופיה לא נרשם שהכל תקין מלבד ליחה מוגלתית שמפריעה לריסים לריסים לזוז לפי דברי הרופא.
    לפני כחודש היה לי דלקת ריאות עם שיעול רב עד שיצא הרבה דם בליחה.
    פניתי שוב לרופא ריאות עם צילומי רנטגן שאיבחן שיש לי ברונכיאקזטיות קלות ללא גורם ברור.
    ברצוני לדעת מה המחלה הזאת
    וממה היא נגרמת?
    דבר נוסף שרציתי לדעת זה , האם המחלה מסוכנת ומה הסיכונים שלה?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    bronchiectasis

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• bronchiectasis - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/07/2013

שלום,
    הבדיקה לאימות אבחנה של ברונכיאקטזיות היא בצוע CT חזה בחתכים דקים. בצילום חזה רגיל לרוב עולה רק חשד. במידה ואכן מדובר בברונכיאקטזסיות יש צורך לבדוק גם את מערכת החיסון. ברונכיאקטזיות (הרחבה פתולוגית של סימפונות) לרוב קורית עקב זהומים חוזרים, דלקת ריאות קשה בעבר, שחפת ריאות בעבר או פגם במערכת החיסון הגורם לזהומים חוזרים. גם מחלת ציסטיק פיברוזיס עלולה לגרום לכך. ראשית- יש להוכיח את קיום הברונכיאקטזיות ולאחר מכן לברר את סיבתן וגורמים להחמרתן ולהמשכות הזהומים כנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו