תחושה של גזים בריאות וקשיי נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תחושה של גזים בריאות וקשיי נשימה
    דינה
    22/07/2013

בחורה בריאה, בת 38, לא מעשנת, פעילה ספורטיבית, לא בהריון.
    לפני כחודש בעקבות בדיקת אקו לב (שיצאה תקינה), התנפחה בטן עליונה עם גזים רבים כלואים באזור הטבור ומעלה. היו קשיי נשימה,חוסר יכולת לאכול ולשתות, ויציאות לא סדירות. כל הבדיקות הכירוגיות והפנימיות יצאו תקינות, והמליצו על משלשלים לכמה ימים. אולם עקב התייבשות קיבלתי עירוי נוזלים.
    במהלך העירוי ומיד לאחריו חשתי תחושה מוזרה: כאילו ה"גזים" התפשטו בגוף/למחזור הדם, וכעת תחושה של גזים (כמו סודה) בכל אזור בית החזה, המותניים עם כאבים חזקים מאוד(בכל נשימה) בריאות קדימה ואחורה, וגם כאבים (בעיקר בזמן ישיבה) בבטן קדימה בצדדים,מתחת לכלוב הצלעות.

אני די תשושה מכל החודש האחרון של הבדיקות, רוצה כבר לחזור לפעילות אירובית, ומבקשת שתעזור לי למקד את הבירור הזה.

שאלותיי הן:
    1. האם ייתכן שבעקבות העירוי חדרו נוזלים או גזים לריאות? יש בדיקה לגזים?
    2. האם בצילום חזה רגיל יכולים לראות משהו?
    3. אילו בדיקות אתה ממליץ לי לבקש מהרופא?

תודה על עזרתך,
    דינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/07/2013

ממצאים בסיפור המטופל ואינם ספציפיים ודורשים פנייה לרופא המטפל כדי להחליט על צורך והיקף של בירור .
    1. עירוי נוזלים בבן אדם צעיר ובריא לא צריכים לגרום לחדירת נוזלים לריאות . גזים אינם נמצאים בדם באופן חופשי
    2. קיימת בדיקת גזים בדם שבודקת חמצון ורמת תחמוצת דו-פחמן וגם ריווי חמצן . לפי מתואר אין לה קשר לתסמינים שהוצגו
    3. בשל כך שממצאים אינם ספציפיים יש לפנות לרופא המטפל שעל סמך סיפור ותוצאות של בדיקה גופנית יחליט על צורך בבירור נוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו