בדיקת נשיפה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת נשיפה
    יעל
    22/07/2013

שלום,

אני בת 32 עם אסטמה 8 שנים, ואלרגיה לאבק ופריחה מאז ומתמיד.
    אני לוקחת סרטייד 2 שאיפות בבוקר ובערב 250 מ"ג, סינגולייר, וינטולין לפני ספורט
    ואוואמיס לאלרגיה.
    רציתי בבקשה לברר: הייתי אצל רופאת ריאות לאחר שהפסקתי ל 20 שעות עם כל הטיפול לאסתמה. רופאת הריאות נתנה לי לעשות בדיקות נשיפה במכשיר דיגיטלי שבו אמורים לקחת אוייר ולנשוף כמה שיותר חזק.
    יצאה לי תוצאה של 75 אחוז. הרופא לא הסבירה לי מה זה אומר, ואשמח לדעת מה זה אומר... והאם לאנשים בריאים יש תוצאה של 100 אחוזים או קרוב?
    והאם זה אומר שיש לי אסתמה קלה או בינונית?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת נשיפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/07/2013

ממצאים בבדיקת תפקודי ריאות - ספירומטריה (בדיקת זרימות נשיפתיות) אינם דבר יחידי לאיבחון אסתמה . תוצאות בדיקה מלמדות על מצב תפקודי של המטופל, תגובתו לטיפול תרופתי קבוע , מצב הפיכות אחרי מרחיב סימפונות. לצורך מעקב של אסתמה, תוצאות תפקודי ריאות מלמדות על יציבות והינן כלי שעוזר בהחלטות טיפוליות.
    לא ניתן ניתן להתייחס לבדיקת תפקודי ריאות בודדת ללא מידה מלא על פרטי מהלך האסתמה, תוצאות בדיקה גופנית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו