מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בנשימה וחוסר כושר גופנימיואשת..25/07/2013
שלום רב
אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי לשער מה יש לי,מכיוון שאני מיואשת לחלוטין ממצבי.
אני בת 23,מעשנת כ 8-9 שנים קופסא ביום פלוס מינוס.
בארבע שנים האחרונות בערך סובלת מקוצר נשימה רוב הזמן מהיום.
יש לציין כי אני לא מתעוררת בגלל זה בלילה ..
זה קורה לי רק בשעות הערות.
לאחרונה זה התפתח והפך להיות קשה לא רק במנוחה אלא גם במאמץ הכי קל - כמו הליכה קלה ולא ארוכה. אני מתעייפת,הנשימה מקשה מאוד וחייבת לעצור ולנוח.. הלב דופק מהר ולוקח זמן להתאושש.
בלא מאמץ גופני כלל ההרגשה היא בעיקר של קושי להכניס אוויר "מלא" לריאות.. במאמץ קל ההרגשה שפשוט "אין אוויר".
עשיתי בדיקת נשיפה של תפקודי ריאות לפני שנה בערך - יצאה תקינה.
עשיתי אקו לב והולטר לב שיצאו תקינים מלבד פעימה על חדרית מוקדמת בודדת.
מציינת כי אני 1.61 על משקל 48,רזה עד כדי כך שכשאני שוכבת רואים את הדופק מבעד לחזה והבטן אך לא בכושר גופני בכלל כבר שנים.
היום ניגשתי שוב לרופא המשפחה ואמרתי לו שיש בזמן האחרון גם צפצופים בשאיפה..הוא בדק ואמר שאני באמת מצפצפת, רשם לי אנטיביוטיקה ומוקוליט ואמר שאם לא אפסיק לעשן זה כנראה לא יעבור.. מה הקשר?
אני מצטערת על אורך השאלה והמידע,פשוט אף רופא לא ממש יודע להגיד לי מה זה יכול להיות..
מה היית משער שזה? מה היית ממליץ לי לבדוק או לעשות?
מודה לך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/07/2013סיבות רבות יכולות לגרום לקשיי הנשימה במאמץ ובמנוחה. רשימת אבחנות בגיל צעיר קצרה בהרבה מאשר בגיל מבוגר. לפי תסמינים אין לשלול אסתמה או ברונכיטיס כרונית חסימתית . לפי שיקול רופא המשפחה ניתן להמשיך בירור אצל רופא ריאות. במידה ובדיקת תפקודי ריאות במנוחה הייתה תקינה , ניתן לבצע מבחני תגר (מאמץ או מטאכולין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)