מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלרגיה להמון דבריםתומר27/07/2013
שלום רב!
אני חולה אסתמה, מאובחן מילדות ומטופל במידת הצורך באינהלציה וקבוע במשאפים שונים....
בזמן האחרון אני מתעסק המון עם ניקיונות וצביעה ושמתי לב שאני מקבל המון המון התקפי אסתמה במצבים האלו:
*כאשר אני נכנס למחסנים ועובד שם, או מטאטא אבק ונושם אבק( כל העבודות שקשורות באבק)
*כאשר אני מנער שמיכות מסויימות מאבק ולכלוך
*כשאני עושה שימוש בדבק מגע, טרפנטין, אציטון, דלקים(סולר ובנזין)
*כאשר אני צובע, או נושם צבע ומתעסק בצבע
האם ייתכן שכל הדברים האלו גורמים לי לקבל התקפים ואני רגיש אליהם? האם זה נפוץ בקרב חולי אסתמה, שהדברים האלו גורמים להתקפים, ומה יותר ומה פחות אם אפשרי לדעת?האם כל דבר ממה שציינתי יכול באמת לגרום להתקף?
חוץ מזה האם אפשרי לגלות לאלו מהדברים שציינתי אני רגיש ולאלו לאאא(אולי בבדיקה כלשהיא?), אני יודע בוודאות שאני רגיש לאבק וזה עוד מילדות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלרגיה להמון דברים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/07/2013שלום,
חשיפה לכל הגורמים שהזכרת עלולה לגרום להחמרת אסתמה אם על רקע אלרגי (אלרגן) , ואם על רקע גרוי כימי או פיזי (איריטנט). ניתן לבדוק אלרגיה לאלארגנים נשאפים בבדיקות עוריות. באופן כללי עלייך להמנע מחשיפה לחומרים שמנסיונך גורמים להחמרה, להשתמש באמצעי הגנה כמו מסכות מקצועיות או להחליף עיסוק. אני מציע לך לפנות לרופא תעסוקה בקופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתכוון לאסתמה של הריאות והנשימה
תומר28/07/2013אני מתכוון לאסתמה של הריאות והנשימה ולא מחלות עור
כל מה שתיארתי מחמיר אסתמה וגורם לי להתקפים ואז אני צריך משאף
האם ניתן לבדוק את זה בבדיקה או שפשוט אם אני חולה אסתמה כל מה שתיארתי הוא נפוץ אצל חולי אסתמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מתכוון לאסתמה של הריאות והנשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/07/2013שלום,
הכוונה שלי הייתה לאסתמה ולא לאלרגיה של העור. תבחיני עור לאלרגנים משמשים לבדיקת אלרגיה של דרכי הנשימה. הרגישויות האלו שכיחות באסתמטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בדיקות ?
תומר29/07/2013האם ניתן לבדוק את זה בבדיקה או שפשוט אם אני חולה אסתמה כל מה שתיארתי הוא נפוץ אצל חולי אסתמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש בדיקות ? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/07/2013שלום,
כבר עניתי לשאלה זו. קרא את התשובות הקודמות בעיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)