תפקודי ריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאה
    ענת
    19/08/2013

שלום, בת 25 עשיתי בדיקת ספירומטריה עקב קשיי נשימה בהוצאת אוויר, צורך כל הזמן לקחת אוויר כדי להוציא אותו כאילו האוויר נתקע ולפעמים זה עם תחושת מחנק,אני ממש מתאמצת להוציא את האוויר.. יש לי את זה כבר המון זמן, כבר שנה וזה כל יום וכל היום ולפעמים ממש התקפים.. מאוד מתסכל ומייסר.. יש לציין שעשיתי גם בדיקת אקג ואקו לב והולטר לב שיצאו תקינים ברוך השם, עשיתי בדיקות דם, ברזל, בלוטת התריס וכ'ו והכול תקין...

בתשובה של הבדיקה רשום:
    נפחי הריאה - הקיבול החיוני VS בגבולות הנורמה.
    דינמיקת הנשימה - ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה קלה. ללא שינוי משמעותי לאחר מרחיבי סימפונות.
    תפקודי הריאה מדגימים הפרעה חסימתית קלה, ללא מרכיב הפיך.
    סיכום:
    הפרעה חסימתית מינמאלית ולא משמעותית קלינית בעיקר בסימפונות קטנים ללא מרכיב הפיך.

1. מה זה אומר חסימה קלה מינימאלית ולא משמעותית קלינית?
    2. האם זה מה שגורם לי לקשיי נשימה שיש לי כבר תקופה ארוכה במשך כל היום?
    3. מה זה אומר נפחי הריאה - הקיבול החיוני VS בגבולות הנורמה?
    4. מה זה אומר ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה קלה?
    5. מה זה סימפונות קטנים? היכן הם נמצאים?
    6. מה זה ללא מרכיב הפיך?
    7. מה יכול לגרום לקשיי נשימה האלה חוץ מריאות ולב? איזה בדיקה לעשות?

אשמח אם תוכל לענות לי כי אני כבר מתוסכלת ומפוחדת, הרופא ריאות מאוד לא היתייחס לשאלות שלי כשהייתי אצלו, הוא היתעצבן עליי ודיבר לא יפה ואמר לי תשאלי את רופא המשפחה שלך את לא מבינה בזה, נורא נפגעתי מהיחס שלו, אולי אתה תוכל לעזור לי בבקשה ולענות לשאלותיי זה מאוד חשוב לי, תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי ריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/08/2013

הפרעה חסימתית לפי הגדרתה הינה ירידה בזרימות נשיפתיות ביחס לנורמות של אותו גיל, מין וגובה. אחרי מתן מרחיב סימפונות (ונטולין, לדוגמה) אין שיפור בזרימות: זה הפירוש של ללא מרכיב הפיך.
    הפרעה חסימתית יכולה להיות במחלות שונות כגון אסתמה , ברונכיטיס כרונית ועוד. בדיקת תפקודי ריאות הינה בדיקת עזר ואינה עושה אבחנה לבד, רק ביחד עם שאר נתונים (סיפור המטופל, נתונים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות). לכן נוכחות הפרעה חסימתית קלה אינה יכולה לקבוע האם זאת הסיבה לקשיי הנשימה . רופא המטפל /יועץ ריאות על בסיס כל הנתונים ישקול האם קיים צורך בבדיקות נוספות. למעט סיבות ריאתיות ולבביות, גם פטולוגיות נאורולוגיות ופסיכיאטריות יכולות לגרות לקשיי הנשימה. קיימות עוד סיבות רבות לקשיי הנשימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ענת
    25/08/2013

תודה רבה על תשובתך...
    רופא הריאות אמר שזה לא קשור לריאות ואמר שהחסימה קלה זה בסימפונות קטנים וזה לא משהו רציני שאפילו לא מחייב טיפול... יכול להיות שריך תגר מטכולין ותגר מאמץ בכל זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2013

שלום,

תפקודי הריאה לא מסבירים את תלונותייך והם פורשו כהפרעה מנמאלית (אין ערכים). יש לחזור ולהבדק.

ממליץ לך לפנות שנית לרופא ריאה, את יכולה כמובן להחליף רופא אם הראשון לא התייחס אלייך לשביעות רצונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ליטל
    26/08/2013

אוקיי תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו