מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עזרה,עשיתי בדיקה, פרטים בפניםבן 18 כיתה יב10/09/2013
אז ככה, לפני חצי שנה עשיתי בדיקה לאסטמה, בדיקה לפני המטכולין - אבל הבדיקה נכשלה ולא יכולתי לגשת למטכולין...
עברו חודשיים בערך, ניסיון שני, לא הצליח
והיום,ניסיון שלישי נראה לי, עשיתי ברמבם (ה2 הקודמים בבית חולים כרמל), גם לא הצליח, אבל הרופאה נתנה חוות דעת, שאלה אותי שאלות ורשמה מסקנות,כמובן ששיקרתי טיפה במה שיוכלתי,הכל בשביל להישאר על 72 ...
בקיצור, זה מה שהיא רשמה בדף הסיכום, שאני צריך להביא אותו לרופאת משפחה שלי:
זה מה שרשמו לי ברמבם,היום:
בן 18, הריון ולידה תקינים
בגיל צעיר היו התקפי נשימה מרובים.מטופל ב- (תרופה של אסטמה) = חשוב לציין שאמרתי שאת התרופה אני לוקח פעם ב- ולא על בסיס קבוע
הורים בריאים , ללא אסתמה או אלרגיה, לאחות הגדולה היתה אסטמה בילדות שחלפה בגיל צעיר, ההורים מעשנים, אינו מעשן (אני)
אין חשיפה לבעלי חיים (אין בעל חיים בבית)
מתאמן ללא שוקי מאמץ,לעתים עם (התרופה) לפני אימון אך לא תמיד, אין שיעול בלילה,אין שיעול בזמן בכי או צחוק...
מערכת הנשימה clubbing : כניסת אוויר שווה , וטובה דו צדדית, ללא קולות נוספים.
המלצות:
1.שימוש (בתרופה) כל יום
2.המשך מעקב רופא ריאות
והתוצאות : מבית חולים רמבם, (לא של מטכולין,כמו שציינתי מטכולים לא עשיתי ):
FVC= 82
FEV1= 61
FEV1/FVC= 81
FVF 25-75= 43
הרופאה אמרה שלא עשיתי מטכולין כי המינימום לגשת לזה, צריך FEV1 של 80, ולי היה 61 (לקחתי ונטולין,ואז זה עלה לי ל71,לא נתתי את המקסימום)
זה מה שאמרו עליי ברמבם, בגדול זה גם פחות או יותר מה שרשמו בבית חולים כרמל ובעוד אחד שעשיתי
לדעתך , יורידו לי ת64, יעלו לי ל82, ישאירו על 72 ? בבקשה מי שמבין שיגיד, מי שלא שלא יגיד סתם בבקשה ...
אני פשוט חייב פרופיל 72, פעם רציתי להעלות ל82 היום רק רוצה להישאר על 72 ! אם מורידים לי ל64 אני פשוט יתמוטט, כל המוטיבציה תלך לפח וכל האימונים שאני עושה ומתכנן למהלך השנה ילכו לפח, החלום ילך לפח, והשינוי הכי משמעותי שיכולתי לעבור בחים שלי ילך לפח .... אסור שזה יקרה...
תודה רבה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/09/2013החלטה על פרופיל צבאי מתבססת לא רק על בדיקות תפקודי ריאות כולל תגרים (מאמץ או מטאכולין), אך גם על נתונים קליניים- תסמינים, וממצאים בבדיקה גופנית. פרופיל 72 צבאי ע"פ סעיף ליקוי שלו דורש בדיקת תפקודי ריאות תקינה או קרובה לתקינה בהעדר תסמינים נשימתיים בשגרת יום-יומית.
לא ניתן להתייחס לבדיקת תפקודי ריאות שלא נעשתה באופן מיטבי - מקסימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)