צילום סיטי copd

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי copd
    רן
    27/09/2013

בהמשך לשאלותיי אשמח לקבל הסבר מפורט ככול האפשר לגבי צילום הסיטי ועם יש צורך במעורבות ניתוחית בתודה וחג שמח
    רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום סיטי copd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי copd - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2013

שלום,

על פי פענוח ה CT מדובר במחלת ריאות אמפיזמטית (נפחת) שהגורם העקרי לה הוא עישון (גם לפני שנים). הטיפול במחלה זו הוא בעקרו לא-ניתוחי. יש לפנות להערכה ריאתית שתכלול תפקודי ריאה מלאים וייעוץ רופא ריאות. במקרים קשים במיוחד (על פי תפקודי ריאה מלאים) יש מקום לשקול טיפול ניתוחי ל "הקטנת ריאה" למי ששמתאים על פי קריטריוני הדמייה נוספים. במקרים גבוליים ניתן לשקול "הקטנת ריאה, ברונכוסקופית (ללא ניתוח) אך אמצעי זה הוא עדיין ללא קונצנזוס רשמי, מומלץ לעשותו במסגרת מחקר ויש לבחור את המקרה המתאים על פי קריטריונים ידועים של תפקודי ריאה ובדיקות הדמייה נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd

רן
    27/09/2013

ד''ר שבתאי ורסנו
    ראשית תודה רבה על התגובה המהירה עד כמה חמור המצב ואם ניתן להימנע מאשפוזים עקב מצב זה הכוונה לקוצר נשימה וכאבים עזים בחזה בצדדים אשמח עם תתייחס לתרופות שאני מקבל סימבקור320, ספריבה ,וינטולין ,אירובנט באנלציה תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרן

עאדל
    29/09/2013

לרן בוקר טוב,
    אני חולה כמוך באותה מחלה ומשתמשת בחמצן,במיוחד
    כשאני בפעולה כל שהיא, זה עוזר לי מאד.
    בקשר לכאבים בצדדים, אני פשוט שמה בקבוק עם מים חמים,רותחים.

בקשר לתרופות, לפי דעתי לכל אחד מתאים משהו אחר וצריךלנסות,
    אני כרגע משתמשת בתרופות:
    seebriבמקום ספריבה, formoterol פעמיים ביום ,beclometason
    לי האנילציה לא עוזרת.
    בברכה עאדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעאדל

רן
    29/09/2013

תודה לך על מענה מקווה שדברים יראו אחרת ונרגיש טוב יותר
    שיהיה לנו אחלה יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/09/2013

שלום,

החומרה נקבעת על פי תוצאות תפקודי ריאה, שכיחות וחומרת הסימפטומים ותכיפות החמרות במשך השנה המצריכות שינוי בטיפול . עליו להבדק אצל רופא ריאה לצורך כך. כל התרופות שציינת מקובלות במצב זה. יש לטפל בהחרפות בד"כ ע"י תוספת אנטיביוטיקה ולשקול פרדניזון. יש לקבל חיסונים במועד. רצוי לפנות לסדנת שיקום נשימתי הנמצאות בד":כ בבתי חולים. יש צורך במעקב תקופתי של רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור ורסנו

עאדל
    29/09/2013

לדוקטור ורסנו,
    צודק בהחלט במה שכתבת.
    יש לי גם אנטיביוטיקה בבית למצב חירום וכן קוטיזון.
    אני גם מייעצת לרן מנסיון, ללכת למכון ספורט,
    שיקום ריאות גם מאד טוב.
    יום טוב לכולנו עאדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה והמשך טיפול

copd רן
    29/09/2013

ד''ר שבתאי ורסנו
    שוב תודה לך על המענה המהיר
    אני קיום משתמש בפרדיזון 40 מ"ג למשך 3 ימיים עם ירידה הדרגתית של 5 מ"ג כול 3 ימיים כיום אני עומד על 30 מ"ג אני פשוט התנפחתי כמו בלון ואני לא מרגיש שינוי משמעותי עדין קשה לי לנשום ואני גם משתמש עם ביפפ ואני מרגיש כמו גוש בגרון מעין הצטברות של לחה צמיגית מאוד אני משתמש בראולין אך זה לא עוזר כמו שצינת אין לי בעיה להוות מודל לטיפול מחקרי כזה או אחר לשיפור מצבי הבריאותי כמו כן אני עושה פיזיותרפיה נשימתית ושיקום נשימתי בקהילה זה מיטיב איתי במקצת אשמח לקבל סיוע או היצע לטפול כזה או אחר
    בכבוד רב רן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו