חולת אמפיזמה - טיסות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חולת אמפיזמה - טיסות
    מור
    20/10/2013

שלום רב,
    האם כחולת אמפיזמה אני יכולה לטוס טיסה ארוכה (10-12 שעות טיסה)? אין סכנה של חוסר חמצן? בשנה האחרונה FEV1 היה 42 ב- 3 בדיקות שונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולת אמפיזמה - טיסות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולת אמפיזמה - טיסות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/10/2013

שלום,

בחולים מסוגך יש צורך לברר מה רמת ריווי החמצן בנשימת אויר (סטורציה באוקסימטריה). במידה והיא נמוכה מ 90% תצטרכי תוספת חמצן בטיסה ויש להודיע על כך במכתב מהרופא אל חברת הטיסה, מראש. במידה ורמת ריווי החמצן בנשימת אויר תקינה או מופחתת במידה קלה, הרי שיש צורך ךלבצע "מבחן טיסה" באחד ממכוני הריאות. בבדיקה זו נותנים לנשום חמצן בריכוז יחסית נמוך המדמה את ריכוז החמצן במטוס. אם תופיע אצלך ירידה משמעותית בחימצון יומלץ לך על אספקת חמצן בעת הטיסה ושוב יהיה צורך לפנות לחברת הטיסה בעוד מועד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

מור
    20/10/2013

אם הסיטורציה תמיד תקינה, עדיין אני צריכה לעבור את התהליך שפירטת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/10/2013

שלום,

אם את באמת חולת אמפיזמה עם חסימה משמעותית כפי שהזכרת, אני ממליץ שכן תעברי את הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו