קושי נשימתי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קושי נשימתי
    שירלי
    23/10/2013

שלום, בת 25 יש לי כבר זמן רב קושי בהוצאת אוויר רק בזמן שאני ערה, כאילו אין חמצן ולפעמים צורך לפהק כדי שייצא אוויר, עשיתי כמה פעמים בדיקת ספירומטריה שיצאה תקינה..
    1. מה הסיכוי שיש לי אסטמה סמויה?
    2. שמתי לב שלפעמים יורד לי החמצן ל93 לכמה שניות ואז עולה ל98 או 96 האם זה תקין? או שחסר לי חמצן?
    3. האם ההרגשת חוסר חמצן שיש לי כשקשה לי להוציא אוויר זה רק תחושה? כי כשאני מודדת יש 98 99 חמצן זה אומר שיש חמצן בגוף אבל בריאות אין מספיק חמצן?
    אשמח אם תענה לי על השאלות, תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי נשימתי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/10/2013

שלום,

קושי למלא את הריאות , ללא קשר למאמץ, וצורך ליזום פיהוק כדי למלא את הריאות באויר- הוא תאור אופייני לתחושת קוצר נשימה על רקע מתח נפשי. יחד עם זאת יש לשלול מחלת ריאות. במידה וחושדים באסתמה ותפקודי הריאה תקינים, מומלץ לבצע "מבחן תגר" במכון לתפקודי ריאה. מטרת מבחן תגר היא לשלול או לתמוך באבחנה של אסתמה סמוייה. רצוי שגם רופא ריאות יתרשם מתלונותיייך ויבדוק אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימתי

שירלי
    25/10/2013

אולי יש בזה משהו שזה ממתח.. אך בכל זאת כדאי לבדוק אם זה רפואי.. אם אני יעשה תגר מאמץ ריאות זה יענה לי על התשובה אם זה אסטמה או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לענות לי?????????

שירלי
    28/10/2013

...........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימתי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/10/2013

שלום,

מבחן תגר מטאכולין הוא המקובל יותר. ניתן לביצוע במכון לתפקודי ריאה בהפניית רופא במידה ומוצא לנכון על פי מצבך. מבחן תגר מטאכולין שלילי (כלומר בדיקה תקינה) ישלול אפשרות של אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה

שירלי
    28/10/2013

..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו