לחץ דם ריאתי 47 ושאר הבדיקות תקינות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לחץ דם ריאתי 47 ושאר הבדיקות תקינות
    מרגלית
    25/10/2013

אני בגיל 54 סובלת מיתר לחץ דם וסכרת שמאוזנים (עי גלוקומין ורמפפיל). כרגע יש לי בעיה עשיתי אקו לב בעקבות א.ק.ג שיצא RBBBואלה התוצאות

חדר שמאל תקין בגודלו. .תיפקודו תקין .LVEF מוערך כ-60%

עיבוי קל של מחיצה בין חדרית(12)

פרוזדור שמאל מורחב קלות במדידת השטח(19סמ"ר)שורש האורטה תקין.אאורטה העולה ברוחב תקין.

פרוזדור ימין וחדר ימין תקינים.

מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים.פתיחתו תקינה.

מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מתמי הלב.

בדופלר אי ספיקה מיטרלית קלה.אי ספיקה טריקוספדלית מינימלית.לחץ דם ריאתי 47 ממ" כספית+RAP

ללא עדות ל-SOLבחללי הלב .ללא עדות לנוזל פריקרדיאלי

IVC תקין

אם אפשר לומר לי מה התוצאות אנח מודאגת ממה שקראתי באינטרנט בדיקות דם תקינות. בדיקת אידדס שלילי תקין. מי טי אנגיו תקין. תיפקודי ריאות תקין.
    וכן אני מתפקדת רגיל רציתי לדעת אם אני צריכה עוד בירור או בדיקות נוספות . ואם אפשר לתת לי תשובה ולא להפנןת אותי לרופא אחר תוד רבה רבה
    והאם הערך 47 לחץ דם ריאתי היה יכול להיות טעות
    בתודה מראש מרגלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספת פרטים מרגלית

מרגלית
    25/10/2013

אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול וכן נושה הליכות כ 4 פעמים בשבוע 30-45 דקות
    שוקלת 80 קג גובה 154 סמ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי 47 ושאר הבדיקות תקינות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/10/2013

שלום,

על פי הממצאים קיים יתר לחץ דם ריאתי קל-בינוני. סיבתו במקרה שלך יכולה להיות אי ספיקת לב דיאסטולית (גורמי סיכון סכרת, יתר לחץ דם ואם יש השמנה אז גם גורם סיכון). יחד עם זאת יתכנו במקביל סיבות נוספות ליתר לחץ דם ריאתי הדורשות ברור במרפאת יתר לחץ דם ריאתי באחד מבתי החולים. אין סיבה כעת לחרדה אלא לברור ומעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו