צילום חזה בעקבות שיעול וליחה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום חזה בעקבות שיעול וליחה
    מיכל
    28/10/2013

שלום, אני בחורה בת 29. לפני שבוע סבלתי מכאבי גרון דיי חזקים, לאחר כמה ימים הופיעה נזלת וכן שיעול שהפך לבסוף לשיעול עם ליחה. הנזלת פחות או יותר עברה כמו כן גם כאבי הגרון. כעת נשאר שיעול שמופיע בעיקר בלילה ונשארה ליחה בצבע צהוב ירקרק, וכן מידיי פעם נזלת צהובה. אציין כי היה לי לפני שבוע מעט חום, 37.6 וכעת אין לי חום. פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לצילום חזה ואלה התוצאות:

אין עדות לתסנין, גודש או תפליט.
    ציור אינטרסטיציאלי פסי מעט מוגבר בחלק התחתון של הריאות
    צל הלב אינו מוגדל.

ברצוני לשאול מה הכוונה במושג ציור אינטרסטיציאלי פסי מעט מוגבר בחלק התחתון של הריאות? מה זה אומר? האם זה מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/10/2013

תסמינים מצביעים לזיהום בדרכי אויר (ויראלי או חיידקי). ממצאים בצילום אינם אבחנתיים, לעיתים רואים כך גם באנשים בריאים, לכן חשובה התאמה בין סיפור החולה , ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר (צילום חזה). במידה ורופא המשפחה לפי ממצאים בבדיקה חושב שמדובר בזיהום חיידקי פעיל- אז נותנים טיפול אנטיביוטי. אם לא, ולא ברורה משמעות של ממצא המדובר בצילום - ניתן להפנות ליעוץ אצל רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו