אמפיזמה וספורט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אמפיזמה וספורט
    מור
    20/11/2013

שלום רב, אני בת 46, חולת אמפיזמה, ללא עישון ברקע. בהמלצת הרופאה אני הולכת מידי יום כחצי שעה, הליכה במהירות בינונית. במהלך ההליכה אני מתנשפת מאוד ועוצרת מספר פעמים על מנת להוציא ליחה. קראתי שאצל חולי אמפיזמה כל נשיפה גורמת לנזק לריאות. מצד אחד יש המלצה לפעילות גופנית אך מצד שני יוצא שבמהלך הפעילות אני מתנשפת יותר וגם לעומק. האם בכל זאת ההמלצה היא לבצע פעילות גופנית או שכדאי לי לוותר על מנת שלא לעורר נזק נוסף? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמפיזמה וספורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/11/2013

פעילות גופנית מומלצת לחולה חסמת הריאות (גם עם ברונכיטסי וגם עם אמפיזמה) , בעיקר בהיבט רמת הכושר. אין פגיעה אנטומית או תפקודית בריאות של חולה חסמת הריאות המבצע פעילות גופנית סדירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה וספורט - שאלה נוספת

מור
    21/11/2013

תודה ד"ר סטרובין על תשובתך. מבקשת לברר האם ספורט לחולי אמפיזמה מתחזק את הריאות ומונע הדרדרות או שאין דרך לעצור את המחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/11/2013

פעילות גופנית בחולי חסמת ריאות (אמפיזמה) משפרת רמת כושר ואיכות החיים, מונעת החמרות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר סטרובין

מור
    21/11/2013

מעריכה מאוד את מקצועיותך ואת מהירות תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו