דלקת ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות
    ירדן
    20/11/2013

אהלן אני ירדן, חייל בן 19 וחצי.
    בחמישי האחרון,כשהגעתי הביתה מהצבא לא הרגשתי ממש טוב הלכתי לישון לשעה, וקמתי עם 38.5 חום שטיפס לאט לאט עד לחום של 40 מעלות ברזל. בשבת הייתי בביקור רופא שלא יותר מדי התעניין והיה אכפתי ורק הביא לי גימלים בלי טיפול
    בהתחלה חשבתי שזה סתם וירוס ויעבור, אבל בראשון(אחרי 4 ימים כבר) שעדיין הייתי עם 40 חום הבנתי שמשהו לא בסדר, הגעתי למיון דרך ביקור רופא ושם גילו לי דלקת ריאות בריאה שמאל. כבר 5 ימים הייתי דיי שפוך במיטה בלי יותר מדי קשר עם העולם החיצון.
    התחלתי לקחת אנטיביוטיקה בשני בבוקר(2 כדורים שונים 2בוקר 2 ערב).

רציתי לשאול כרגע(יום רביעי) 6 ימים מאז תחילת המחלה(הגוף גם מרפה את עצמו) ויומיים וחצי עם אנטיביוטיקה(5 זוגות כדורים סך הכל)
    מה כבר מותר לי? עד כמה זה מדבק? אני יכול להתחיל לחזור לעשן? פעילות פיזית?
    יש לי תרגיל שבוע הבא בראשון מומלךץ שלא אשתתף בו?

אשמח לשמוע קצת מדעתך, תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/11/2013

טיפול לדלקת ריאות הינו אנטיביוטי ל10 ימים בדרך כלל . במהלך טיפול מומלץ להמנע מפעילות גופנית אינטנסיבית . אחרי 3-4 ימי טיפול אנטיביוטי ברוב המקרים חולה אינו כבר מדבק. מומלץ לא לעשן במהלך כל מחחלה זיהומית עד החמלמה מלאה.
    בהתאם למצב גופני לעיתים החלמה גופנית כללית יכולה לקחת עד מספר שבועות . חזרה לפעילות שגרתית (גם בשירות צבאי) כפופה באישור רופא מטפל (יחידה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו