האם אסטמה יכולה להתחיל אחרי גיל 30?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם אסטמה יכולה להתחיל אחרי גיל 30?
    קרן
    08/12/2013

שלום רב, אני לא מעשנת ואף פעם לא סבלתי מאסטמה. יום אחד פתאום התחלתי להשתעל בלי הפסקה. לא יכולתי לנשום מבלי להשתעל. התקפים כאלה באו והלכו. הנשימה נשמעה עם חרחורים וציפצוצים. השיעול הזה נשמך חודשיים, יש לציין שמאז ומתמיד הייתי אלרגית לאבק שהתבטאה בנזלת עונתית והתעטשויות אבל אף פעם לא בשיעול. טופלתי בתרופות לאלרגיה כל החיים. רופא המשפחה עשה לי צילום ראות וראה שיש לי סוג של ברונכיטיס חמור. נשלחתי לרופאת אלרגיה ואסטמה. עשו לי בדיקת שאיפה, נאמר שיש לי אסטמה חמורה ורשמו לי סימביקורט באופן קבוע עד להודעה חדשה - שאיפה אחת פעמיים ביום. אני שמתי לב שכשאני לא לוקחת סימביקורט חצי יום אז אני שוב שומעת צפצופים בנשימה ומתחילה להשתעל קצת כאילו ההתקף יכול לחזור אם אני לא אקח סימביקורט. אני מודאגת מאחר ואני חוששת לקחת כל החיים סטרואידים. אף פעם לא הייתה לי אסטמה, שיעול מתמשך או בעיות בנשימה. זה התחיל באופן פתאומי. האם כדאי לי להתייעץ עם רופא ריאות? יכול להיות שנכנס לי גוף זר לריאה שרופא המשפלה לא ראה ברנטגן?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אסטמה יכולה להתחיל אחרי גיל 30? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/12/2013

שלום,
    אסתמה יכולה להופיע בכל גיל שהוא. אלרגיה בכלל כולל לאבק ונזלת אלרגית מהווים גורם סיכון להתפחות אסתמה בהמשך.
    אם אכן תפקודי הריאות שלך לא תקינים ואת חווה סימפטומים תכופים ללא טיםפול הרי שמשאף סימביקורט באופן קבוע הוא הכרחי. במשך הזמן יש להעריך את המשך הצורך בטיפול קבוע/שינוי במינון וכו' אך עלייך להיות במעקב תקופתי. יעוץ נוסף עם רופא ריאות, אפשרי. לגבי אפשרות של גוף זר זו נשמעת פחות סבירה אך עלייך לשוחח על כך עם הרופאה שבדקה אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קרן
    09/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו