מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסמי בטאשני20/12/2013
אני מתנצל מראש על אורך השאלה.
בן 39, לא מעשן, עם עודף משקל, ללא סוכרת, שומנים בדם מעט מעל הנורמה. במרפאה לחצי דם מוגברים מעט, בהולטר לח"ד הממוצעים בנורמה, בשינה הלחץ דם תקין, אך ביום רוב המדידות מוגברות.
הרופא אמר לי לעקוב אחר לחץ הדם, ולעשות בדיקת דם נוספת בעוד 3 חודשים, ולשקול טיפול בחוסמי בטא.
על פי רוב לחצי הדם המוגברים/גבוליים במשך היום באים יחד עם דופק גבוה, מה שמחשיד בכיוון של מתח/לחץ.
יש לציין שאני סובל מחרדה, בעבר התקפי פאניקה, אך מטופל מזה למעלה משנה בלוסטרל, אך עדיין יש מתח וחרדה.
קראתי שישנה בעיה בחוסמי בטא לאנשים בעלי נטיה לברונכיטיס וכדומה.
אמנם תפקודי ריאה ומבחן תגר מטכולין יצא תקין אצלי, אך בכל זאת היו לי כמה פעמים ברונכיטיס (אולי קשור גם לאלרגיה) לפני כשנה דלקת ריאות, ולפני כמה חודשים ברונכוספאזם משמעותי, צפצופים וכו' (נזקקתי לכמות נכבדה של פרדניזון).
האם לאור הנתונים דלעיל ישנה בעיה בשימוש בחוסמי בטא במידה והרופא יחליט שיש מקום לטפל בלחץ הדם והדופק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/12/2013באופן כללי יש להמנע משימוש בחוסמי בטא אצל חולי אסתמה. במצבים דמויי אסתמה החלטה הינה לפי מקרה פרטני . יש לפנות לרופא ריאות לצורך הערכה בשאלה של אפשרות שימוש בחוסמי בטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

