שיעול

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול
    איציק
    07/02/2014

שלום,

אני סובל משיעול כבר כמעט חודש.

אני משתעל כל 10 דקות ( 2 שיעולים וזהו), הלכתי לרופא משפחה לפני שבוע והוא אמר שיש לי ברונכיט ונתן לי אנטיביוטיקה לטיפול בשם "רוליד" ואמר לי לקחת 2 כדורים כל יום. היום סיימתי את הכדורים ואין לי בכלל שיפור.

השיעול תוקף רק בשעות שאני ער כלומר בלילה אני ישן כמו דג. כשעה לאחר שאני קם מהמיטה בבוקר אין לי בכלל שיעול.. במהלך היום כשאני עסוק השיעול מגיע פחות. השיעול לפעמים יוצא עם ליחה ויש לפעמים צפצופים בשאיפה ובנשיפה- לאבי יש אסטמה.

אני קצת לחוץ מזה שהאנטיביוטיקה לא עזרה ומתחיל לחשוב מחשבות מפחידות מידי- בודק אם הליחה שיוצאת לי עם דם וכל זה- והיא לא תודה לאל.. בנוסף, אני זוכר שלפני שזה התחיל באתי לנשק את החתול שיש לנו בבית בראש ובטעות בדיוק שהוא נשף לקחתי שאיפה. יכול להיות שזה אולי בצורה הזויה קשור לזה? (אני בן 26 ובאמצע תקופת מבחנים)

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/02/2014

רוב מקרים של שיעול למשך חודש ואף יותר , הן בשל זיהום ויראלי או חיידקי בדרכי אויר. בדרך כלל דבר חולף עם או בלי טיפול תרופתי. במידה ושיעול נמשך מעל חודש-חודש וחצי , סיבה אינה בזיהום עצמו אך בתהליך דלקתי המגרה בדרכי אויר עליונות או תחתונות . במידה של שיעול רופא מטפל בוחר בין אופציה לטפל בסיבה הסבירה ביותר במקרה הפרטני (על סמך סיפור החולה, ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר) או מפנה להשלמת בירור (בשלב ראשון מבצעים צילום חזה, תפקודי ריאות ובדיקת רופא א.א.ג )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שיעול

איציק
    10/02/2014

תודה על התשובה,
    אז אפשר בעקרון להיות רגוע? זה לא נראה\נשמע כמו תיאור של מחלה מפחידה? (אני שואל את השאלות פה כי אין לי כ"כ הרבה זמן לראות בתקופה הזאת רופא כי זאת תקופת מבחנים) ואם זה בסדר שאחכה עם הטיפול עוד שבועיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/02/2014

לפי תסמינים שתוארו המתנה של מספר שבועות הינו זמן סביר. לבצע הערכה באופן ברור יותר ניתן רק בזמן בדיקת המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

איציק
    11/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו