האם ברונכיאקטזיות וברונכיטיס זה אותו הדבר?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם ברונכיאקטזיות וברונכיטיס זה אותו הדבר?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    26/02/2014

שלום,

האם ברונכיאקטזיות וברונכיטיס זה אותו הדבר? ואם לא אז מה ההבדל בעצם?

גילו לי ברונכיאקטזיות לפני כמה שנים (כבר בגיל 22) ואני ממש בחרדות שזה יחמיר או יתפתח למשהו ושזה יפריע לי בהמשך החיים ובמיוחד כשאהיה מבוגרת, האם החרדות שלי מוצדקות או שאני סתם היסטרית?

האם סביר להניח שבן אדם שחולה בברונכיאקטזיות יהיה בעל מערכת חיסון חלשה? ועלול להיות יותר רגיש להתקררות, דלקת ריאות/ כאבי גרון וכדומה? כי אני מרגישה חלשה ומצטננת לעיתים קרובות.

אשמח לתשובות הבהרה, זה חשוב לי.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/02/2014

ברונכיטיס מסמל תהליך דלקתי בעץ הסימפונות . ברונכיאקטזיות הינן סימפונות מורחבים בגלל הרס משנה . דבר יכול להיות תוצאה של תהליך דלקתי בריאות (אחרי דלקת ריאות, לדוגמה) , בעקבות חסימה מקומית ממושכת בעץ הסימפונות או להיות ביטוי של פטולוגיה ברירית סימפונית (לדוגמה, ציסטיק פיברוזיס, תסמונת ריסים לא זזים וכדומה) . ברוב המקרים מדובר בממצא סטטי ממוקם ללא השפעה משמעותית באיכות החיים , רק סיכון מוגבר לפתחת זיהום בדרכי אויר תחתונות (בתוך ברונכיאקטזיות או ברקמת ריאה (דלקת ריאות) . במקרים של מחלה ריאתית או סימפונית פעילה (מחלות ריאה כרוניות שונות, פטולוגיה בריסים של רירית הסמפונות) מדובר במחלה פרוגרסיבית עם החמרה בהדרגתיות איטית או לא . לעיתים דרוש בירור ע"י רופא ריאות עם השלמת בדיקות של מצב מערכת החיסון (אימונולוג) כדי לדעת מה סיבת הברונכיאקטזיות ומה תחזית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו