שיעול מטריד הנמשך כבר עשרה ימים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול מטריד הנמשך כבר עשרה ימים
    אריאל
    12/03/2014

אני בן 52, סובל מאסטמה מילדות אך מאוזן היטב ע"י משאף סימביקורט 160 1-2 שאיפות ביום. אני מתפקד מצויין, פעיל פיסית בלא בעייה. התקף אחרון לפני הרבה מאוד שנים.
    לפני כ-10 ימים החל אצלי שיעול מטריד בתכיפות כל 10-15 דקות, עם ליחה צהובה צמיגה, והרגשה כללית רעה - ללא חום. הרגשתי קשיים בנשימה אך ללא צפצופים כמו שאני בד"כ מרגיש במצבים אסמטיים. רופא המשפחה אבחן וירוס.
    אך העסק לא נעלם והשיעול ממשיך להטריד מאוד - התחלתי לבצע אינהלציות, והגברתי את תכיפות הסימביקורט - אבל זה עזר מעט מאוד.
    רופא המשפחה המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה.
    שאלה: 1) מה יכול להיות הגורם לאירוע? אינני זוכר אצלי כזה מקרה
    2) האם כעת, 10 ימים לאחר תחילת האירוע - כדאי להתחיל לקחת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/03/2014

תסמינים כפי שתוארו מזכירים מחלה זיהומית - בדרך כלל ויראלית . כל זיהום בדרכי אויר יכול להחמיר אסתמה . לכן לעיתים דרוש טיפול גם בטריגר וגם להחמרת אסתמה. בזיהום ויראלי מדובר בטיפול מקל על תסמינים, במידה ולשיקול דעתו של רופא המשפחה קיים חשד לזיהום חיידקי - יש מקום לטיפול אנטיביוטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו