מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התכווצויות בשרירי הרגליים בתקופת שינילי23/03/2014
בת 69 סוכרתית מאוזנת, מטופלת במטמורפין 3 פעמים ביום,בנוסף מקבלת אוקסר 25 מ"ג,חצי כדור נורמיטן,euthvrox 50 מ"ג,אספרין 81 מ"ג,מידי פעם אני ניתקפת בהתכווצויות ברגליים בעיקר בלילה.קורה אחת לכמה שבועות.אני שותה מי טוניק ונעזרת בתוסף מזון anti cramf.מידי פעם אני ניזקקת למשאף לאחר שאובחנתי בעבר copd,לאחר שהיפסקתי לעשן מצבי הישתפר מאוד ורק לעיתים רחוקות אני ניזקקת למשאף,עלי לציין שאני פעילה תצועדת ומטיילת ללא בעיות מיוחדות.השימוש הוא במשאף סרוטייד 50\500.שמתי לב שכל פעם שאני משתמשת במשאף פעם או פעמיים ביום אני ניתקפת בהתכווצויות מכאיבות ביותר בקרסול ובכפות הרגליים,הכאב מעיר אותי משנתי ואני חייבת ללכת ולעסות את רגלי.זה יכול לקרות מספר פעמים בלילה.האם ידוע לכם על תופעת לוואי כזו לסרוטייד?רופאת המשפחה שללהאת האפשרות.איזה תחליף אוכל לקבל בשעת הצורך שלא יגרום לתופעות הנ"ל.? האם יתכן שזו בעיה נוירולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/03/2014סרטייד הינו משאף משולב לטיפול קבוע , לכן לא מומלץ שימוש בו לפי הצורך. סבירות להתכווצויות שרירים הינה נמוכה אך קיימת : בתנאיי שיש מצבי רקע מסוימים מרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי (סרבנט) בתוך משאף משולב יכול לגרום לכך. במקרים נדירים האלה קודם כל יש להוכיח קשר נסיבתי , האם בתקופות שאין שימוש במשאף סרטייד - אין התכווצויות ובתקופות שחוזרים להשתמש בו - תופעות חוזרות באופן תמידי (לא חד פעמי).
במידה ומסתמן קשר נסיבתי , יש לפנות לרופא רופא ריאות לצורך החלטה על המשך טיפול במחלה ריאתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)