מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחרור דופאמיןאדם מן הישוב24/03/2014
שלום רב,
אני קורא את ספרו של אלן קאר, הדרך הקלה. בספר הוא מצביע על כלל החסרונות של הסיגריות, ועל כך שההתמכרות היא בעצם לניקוטין, שהוא סם רע וחסר תועלת.
באתר אחר קראתי שהניקוטין מעלה את רמת הדופאמין בדם, אשר גורם לתחושת נינוחות ושלווה. אז השאלה שלי היא כזאת - האם כשמכור צורך ניקוטין הוא רק "משלים חסך" של ניקוטין ופשוט "משווה" את רמת הדופאמין לאדם שאינו מכור או שבצורה אובייקטיבית הוא מעלה את רמת הדופאמין בדם מעבר לאדם שאיננו מכור ? או בצורה פשוטה יותר - האם יש תועלת כלשהי (במקרה דנן - תחושת שלווה מעבר לנורמה כביכול* בצריכת ניקוטין ? חשוב להדגיש - אני מנסה לברר את האמת, אני מודע לחסרונות הרבים והמוחלטים והמכריעים שיש בעישון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/03/2014בתגובה לניקוטין ישנה עליה ברמת דופאמין במוח , וזה הדבר שגורם לסיפוק. דבר אינו מאוזן מסיבה שאצל מעשן כמות קולטני ניקוטין במוח גבוהה משמעותית לעומת אדם שאינו מעשן. אין הוכחה מדעית כלשהיא שבמוח של איש מעשן לעומת איש שאינו מעשן ישנם הבדלי הפרשת דופאמין. ידוע ש"התמכרות" אמיתית לניקוטין קיימת לא ברוב המקרים של מעשנים , שם המשך עישון תלוי בהרגלים בלבד. תלות פיזיולוגית לניקוטין הקיימת במקרים מסוימים אולי יכולה להיות מוסברת ע"י פגם בהפרשת דופאמין או סיבה פיזיולוגית אחרת, אך אין עדיין תשובה מדעית לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות מעמיקה - אך עדיין יש שאלה
אדם מן הישוב25/03/2014היי דניאל,
תחילה ארצה להודות לך - הצפתי את השאלה הזו במספר פורומים וזו ההתייחסות הרלוונטית והמדוייקת ביותר.
עם זאת, עדיין אני לא מרגיש שנפתרה התעלומה : אינני מבין מדוע קולטנים רבים יותר של ניקוטין מהווים טיעון בהקשר זה. בנוסף, אני מבין שאין הוכחה אמפירית לטיעון זה או אחר, אך מבחינה הגיונית - אם ניקוטין גורר שרשרת של תגובות אשר מביאות לייצור דופמין, זאת בנוסף לייצור הדופמין הטבעי בגוף, אזי שיש למעשן בזמן העישון כמות דופאמין רבה יותר בגוף, לא ?
אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא.
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/03/2014לגבי שאלה ספציפית - אין תשובה מדעית חד משמעית . בנוגע להמלצות על ספרות ספציפית יש לפנות לאמותה/איגוד להפסקת העישון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)