ממצאים מוזרים בCT

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ממצאים מוזרים בCT
    חיה
    31/03/2014

שלום רב
    אני בת 60. הופניתי בעקבות המלצה של פרופסור פנימאי ל CT חזה, בטן, אגן עם חומר ניגוד, בעקבות ירידה במשקל ובלוטות לימפה קטנות אבל מורגשות במקומות שונים בגוף, במיוחד במפשעות ובית השחי בצד שמאל. הירידה במשקל בינתיים נעצרה. ממצאי בדיקת CTחזה- שינויים פיברוטיים קלים פלאורלים וריאתיים בפסגות של שתי הריאות, שינויים ברונכיאקטטיים מסביב לשערי שתי הריאות (!!!) זה הפתיע אותי כי מעולם לא היה לי דלקת ריאות/ברונכיטיס/שיעול ממושך/ליחה או בעיות מסוג זה. מנגד רשום שאין עדות ללימפאדנופתיה, בתי השחי חופשיים.
    האם יתכן שללא שום בעיות במערכת הנשימה הידועות לי יופיעו שינויים כאלה בריאות .
    יש לי תור למומחה ריאות בעוד כחודש ואני מודאגת .
    אני רוצה לציין שאני עובדת כלבורנטית בבית הספר בסביבה מוגנת (מנדף).
    בתודה מראש
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים מוזרים בCT

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים מוזרים בCT - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/03/2014

שלום,

ברונכיאקטזיות יכולות להיות באדם אסימפטומטי (ברונכיאקטזיות "יבשות"). סיבתן לרוב על רקע זהומים ישנים, כולל שחפת בעבר תת-קלינית. ישנן ברונכיאקטזיות קלות וקשות יותר. יש לעיין בצילומים, לברר גורמי סיכון ולשקול ברור בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו