קוצר נשימה במאמץ גבוה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה במאמץ גבוה
    ענת
    03/04/2014

אני בת 49, עוסקת שנים רבות בספורט, עיצוב אירובי וכדומה, סובלת מאסטמה בעונות מעבר בעיקר, וכן גם כאשר אני מצטננת, או חולה בשפעת.לאחרונה התחלתי לרוץ ובאמת אחריי חודשיים הצלחתי להגיע להישג די יפה של 25 דקות ברציפות, אבל אז חליתי והכל ירד לטמיון, מנסה לחזור לרוץ שוב אבל כל פעם נתקפת בקוצר נשימה ולא מצליחה לרוץ אפילו 2 דקות. אני לא יכולה לקחת גם תרופות עם סטרואידים בגלל שקיבלתי csr בגלל הסטרואידים. מה עליי לעשות? האם יש תרופות שיכולות לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה במאמץ גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה במאמץ גבוה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/04/2014

שלום,

אחד הטריגרים הנפוצים להחרפת אסתמה הוא מאמץ גופני. יש תת קבוצה של אסתמה המתבטאת רק במאמץ. בכל אחד מהמקרים האלו ההמלצה היא להשתמש במרחיב סמפונות קצר פעולה (למשל משאף ונטולין או בריקלין), כרבע שעה לפני תחילת המאמץ המתוכנן !. לרוב גישה כזו מספקת. כמו כן ובנוסף, מומלץ לפני מאמץ כגון ריצה לעשות חימום הדרגתי לפניו ובסוף הריצה לעשות גם COOL DOWN כלוןמר הצטננות הדרגתית ולא הפסקה פתאומית של המאמץ. כל האמצעים האלו בדרך כלל יעילים מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו