אסתמה בהריון דחוף

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה בהריון דחוף
    לימור
    08/04/2008

אני נימצאת בשבוע 31.5 סבלתי מברונכיט עד גיל 5 ועבר לי , בהריון הנוכחי השלישי מחודש חמישי
    התחלתי עם שפעת והתגלגל לאסטמה מאז אני מטופלת באנצליות ארובנט ונטולין בשילוב עם משאף בודיקורט 200 מ"ג.
    אני אציין שאני אלרגית לאבק ועכשיו במזג גאוויר הזה בימיי אובך אני עם שיעול נזלת וקוצר נשימה רציני אתמול קיבלתי לשלב מהרופאה ונטולין 0.5 , ארובנט 1 , בודיקורט רספיולס 1 קפסולות לאנלציה. והרוקח המליץ לי לשלב עם תרופה אומופטית R9
    אציין שכרגע לא חל שיפור מה עלי לעשות שמעתי שיש תרופה בקפסולות שמיתפוצצות לאבקה כמו מיפלוניד והבן זוג שלו עם אני לא טועה פורדין ( הבנתי שתי משאפים).
    אני גם דיי בלחץ מכל התרופות האלו בזמן הריון,הרופא לא סגורה גם במאה אחוז לגבי מה שהיא נותנת והיא אמרה לי שהשלב הבא זה זריקת דיפרוספן. אבל שוב היא לא בטוחה עם אפשר לתת זריקה כזאת בחודש שמיני.
    תודה מראש על התשובה וסליחה על אורכה.
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בהריון דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עם אפשר לענות לשאלות

לימור
    09/04/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/04/2008

טיפול אסתמה בהריון לא שונה בהרבה לעומת מצב ללא הריון, רק כאן חשובה יותר אסתמה מאוזנת היטב גם ממבט של בריאות התינוק. הוכח במחקרים שנזקים עולים מאסתמה לא מאוזנת עוברים בהרבה תופעות לוואי אפשריות מהתרופות לאסתמה.
    בחירת הטיפול צריכה להיות לפי מצבך , מומלץ לפנות ליעוץ רופא ריאות (לפני זה כדאי לבצע תפקודי ריאות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו