מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברונכיטוס כרונית?מירי12/04/2014
שלום,
אבקש את עצתכם מאוד. אני מתגוררת באירופה ולפני כשנה וחצי חוויתי תקופה של קרוב לשישה חודשי שיעול קשים שדבר לא סייע להם. לאחר סטירואידים ומשאפים ואף קודאין שלא הצליחו להביא אפילו להקלה בשיעולים שהפכו מיבשים ללחים ומאוד תכופים, גם בלילות, נסדקו לי כבר הצלעות מרוב שיעול.
ביצעו בי ברונכוסקופיה ותפקודי ריאות והכל יצא תקין, גם בביופסיות. לאחר הברונכוסקופיה טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר מספר ימים השיעול חלף כלא היה. הייתה לי תקופה כזו שנה קודם לכן גם כן, וגם במקרה זה השיעול פשוט נעלם יום אחד.
מה שמטריד אותי יותר מכל הוא שלפני שבועיים השיעול חזר ובגדול ושוב דבר לא עוזר. זכור לי שבבית החולים אמרו לי בזמנו שיש לי ברונכיט כרונית, אבל לא ברור לי על סמך מה מאחר ובאותו ביקור הרופאים רק ראו צילום חזה. חשוב לציין שבברונכוסקופיה ראו בבירור כי יש ברונכיטוס חריפה לאותו הזמן אולם לא נמצא ההסבר.
איני מעשנת כבר מספר שנים וגם כאשר עישנתי זה היה ממש מעט סיגריות.
קראתי הרבה מידע רפואי על ברונכיט כרונית ונבהלתי. הבנתי שזה חלק ממחלת ריאות חסימתית ואני חוששת שזה מסכן חיים.
האם תוכל להמליץ לי מה עלי לעשות בשלב זה, והאם גזר הדין הוא אכן כה חמור?
תודה רבה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיטוס כרונית? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/04/2014שלום,
משום מה לא נענית עד כה.
ברור שיעול עליתים עלול להיות מורכב וממושך. לא ציינת את גילך, מחלות מלוות, תרופות כרוניות?
נראה שעברת ברור מקיף לשיעול. האם בצעת מבחן תגר מטאכולין? האם בצעת בדיקת ליחה לאאוזינופילים? תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ורמת TOTAL IGE ?
במידה ולא רצוי שתקבלי חוות דעת שנייה מרופא ריאות בחו"ל או בארץ עם כל החומר שנאסף עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)