תרמופלסטיקה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תרמופלסטיקה
    נעם
    12/04/2014

ערב טוב
    מזה כשנה אני סובלת מברונכו טרכומלציה קשה ביותר ובנוסף מחלה חסימתית אסתמה/copd ). בששת החודשים האחרונים אושפזתי ארבע פעמים כשהאישפוז האחרון היה גם בטיפול נמרץ למספר ימים. ההתקפים תכופים וקשים ואינם מגיבים לטיפול סטרואידי (פרדניזון בכדורים ובעירוי, אהנילציות למיניהם, סינגולר, ומה לא) הוצע לי לעבור את הטיפול באמצעות תרמופלסתיקה. רציתי לשאול מהם הסיכונים/סיכויים להטבה? האם ההליך מסובך? במה כרוך התהליך? והאם יש תוצאות לתווך ארוך? אשמח אם יש מי שקורא הודעתי זו ועבר תהליך זה שישתף אותי גם כן.
    אשמח לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרמופלסטיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/04/2014

טרמופלאסטיה הינו טיפול פולפני לאסתמה קשה שאינה מאוזנת עם טיפול מקסימלי . טיפול זה בארץ ובעולם מוגדר כנסיוני למרות תוצאות די טובות שפורסמו במחקרים שונים. משמעמות טיפול הינה דרך השפעת חום גבוה תוך סימפוני לגרום להרס שריר חלף בעץ הסימפונות (הינו גורם לכיווץ סימפונות). באנשים עם טראכאוברונכמלציה יש להיות זעירים מאוד עם החלטת הטיפול בשל מספר סיבות: 1. לעיתים- לעיתים תסמינים הינם בשל טראכאוברונכומלציה יותר ואז טיפול לא יהיה יעיל, להיפך- יכול להחמיר מצב קליני , 2. בחולים עם טראכאוברונכומלציה לא ברור מה משמעות של כיוון סימפוני כלל , 3. בגלל שינוי מבנה סימפוני תוך כדי נשימה - פיזור חום של הטיפול יכול להיות לא אחיד עם תוצאות בהתאם.
    במקרה כזה מומלץ להתייעץ עם רופא ריאות המטפל כדי לשקול כל סיכונים/תועלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו