אזבסט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אזבסט
    אבי
    18/04/2014

היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
    1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
    2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
    3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
    4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
    5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזבסט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזבסט - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/04/2014

שלום,

במידה והאסבסט של הגג התפורר בחלקו משך השנים יתכן ונחשפת לסיבי אסבסט נשאפים. הזמן החולף בין חשיפה לאסבסט לבין הופעת מחלה הוא כ 20-30 שנה בד"כ. מיעוט האנשים הנחשפים לאסבסט חולים במחלה הקשורה בו ויש ככל הנראה גם גורמים אישיים/גנטיים בסיכוי לפתח מחלה. העדר עישון מקטין את הסכנה להתפתחות מחלה. הדבר החשוסב שעשית הוא להחליף את הגג (מוטב מאוחר מאשר אף פעם). בהעדר סימפטומים (שיעול מתמשך, קוצר נשימה, ירידת משקל, כאבי בית החזה) ובצילום חזה תקין, ברמת החשיפה שציינת אין צורך במעקב. ניתן לבצע צילום חזה ותפקוד ריאה מלא בכדי לדעת לפחות בעת הזו אם מצב הריאות שפיר, כנתון בסיסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

אבי
    21/04/2014

קודם כול מודה מאוד על התשובה המושקעת והמהירה רק עוד משהו קטן לא הבנתי מה היתה הכוונה שלך לגבי מיעוט האנשים שנחשפו ? התכוונת שחלק קטן מהאנשים שנחשפו יחלה במחלה כלשהיא הקשורה לאזבסט? או שהתכוונת שאין הרבה אנשים שנחשפו לאזבסט בכללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/04/2014

שלום,

כוונתי שרק חלק קטן מהנחשפים מפתח מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו