אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    מעיין
    03/05/2014

היי רציתי לדעת האם יש לי אסטמה,
    לעיתים יש לי התקפים - כאשר אני לא מצליחה להכניס אוויר לריאות.
    וגם כשאני הולכת ומדברת אז אני לא מצליחה לסיים משפטים כי אני מרגישה שלא נכנס לי אוויר, בנוסף יש לי דופק ממש מהיר לעיתים, וכל מי שבסביבה שלי אומר לי שכשאני נושמת יש לי כמו צפצופים בנשימה (שאותם אני לא שומעת ), בנוסף בלילה כשאני מנסה לישון אני לא מצליחה כי לא נכנס לי אוויר- רק אם אני מתיישבת אז הנשימה סדירה. בנוסף אציין שאני עייפה כל הזמן כאילו זה לוקח ממני אנרגיות.
    האם יש לי אסטמה?
    אני בת 19,
    תןדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/05/2014

ביטוי אופייני של אסתמה הינו התקפי קוצר הנשימה , אך ישנן עוד מספר פטולוגיות שיכולות להופיע באופן דומה. במידה לדעת רופא המטפל אבחנת אסתמה הינה סבירה - ניתן להמשיך בירור ע,י ביצוע תפקודי ריאות (ספירומטריה) ויעוץ רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/05/2014

שלום,
    את מתארת קוצר נשימה שיש לו אבחנה מבדלת (כמה אפשרויות של הסבר). במקרה כזה יש צורך להגיע לאבחנה באמצעות ראיון עם רופא ריאות, בדיקה גופנית, צילום חזה ותפקודי ריאה. אסתמה זו אפשרות אחת בלבד מבין כמה. פני לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו