שיעול למעלה מחודש וצילום חזה תקין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול למעלה מחודש וצילום חזה תקין
    חיים
    09/06/2014

שלום לרופאי הפורום. אני בן 33. לא מעשן. לפני חודש עברתי צינון כבד ומאז אני משתעל בכבדות עם כאב קל\אי נוחות בגרון. בבדיקה פיזית, הגרון - כולל משטח - והריאה נמצאו תקינים. ערכתי צילום חזה, והתוצאות: צל הלב לא מוגדל, מדיאסטינום ברוחב תקין, שקיפות ריאה תקינה עם ניפוח יתר, סינוסים קוסטו-פרניים חופשיים, סרעפת בעמדה תקינה דו צידית, שלד גרמי של בית חזה תקין. סוף ציטוט. זה נשמע לא דלקת ריאות, אבל השיעולים דווקא נשמעים כן. בני בן השנה התחיל את השיעולים יחד איתי, וכדי להימנע מצילום חזה נתנה לו הרופאה אנטיביוטיקה והכל עבר.
    השאלה: האם נגזר עלי לסבול עד בלי די, או שאני יכול להשתמש במרשם שבידי לאנטיביוטיקה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/06/2014

סבירות נמוכה שזיהום נמשך חודש ימים , לכן סבירות נמוכה לתועלת מטיפול אנטיביוטי. אחרי זיהום בדרכי אויר עליונות או תחתונות , סיבת שיעול הממושך קשורה לתהליך דלקתי באיזור גרון , סינוסים או סימפונות המהווה גירוי לשיעול . לעיתים רפלוקס חומצות קיבה הינה סיבה לשיעול ממושך. מומלץ להגיע לרופא המטפל שלפי שיקולו יחליט על בירור מקור השיעול וטיפול בסיבה בהתאם לממצאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו