מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימהאנה11/08/2014
שלום רב,
אני מרגישה שאני לא יכולה לקחת נשימה עמוקה רוב הזמן במשך חודשים, קראתי על קשיי נשימה דומים קשורים לחרדה אבל אני לא מרגישה שום חרדה, וגם יש לי שיעול כרוני במשך 4 שנים. אני לוקחת seretide במשך שנתים, היו לי קשיי נשימה לפני שנה (בעיקר לאחר פעילות גופנית), אבל הם נפתרו לאחר הקורס של פרדניזון. עכשיו אני בקורס השני של פרדניזון (שבוע 1 + 2 שבועות), אבל לא מרגישה שום שיפור. עשו לי x-ray וspirometery, והם היו בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/08/2014שלום,
האבחנה במקרה שלך לא ברורה לי. האם אובחנת כאסתמטית על פי כל הקריטריונים? אילו קריטריונים? אם לא מדוע את מקבלת סרטייד?
קושי למלא את הריאות אופיני למצבי מתח רגשי אך קושי נשימה במאמץ לא אופייני למצב כזה. יתכן ומדובר בשילוב של אסתמה ומתח אך כאמור יש לוודא שנשללה (או מאושרה בודאות) אסתמה או כל מחלה אורגנית אחרת שקשורה לקוצר נשימה. במידה והדברים לא ברורים מומלץ לפנו לחוות דעת נוספ עם כל החומר שהצטבר בעניינך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקות אחרות אפשר לעשות
אנה12/08/2014תודה רבה לך על התשובה.
. איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות עכשיו כדי לשלול מחלות אורגניות אחרות?
עשיתי CT ו תפקוד ריאות לפני כמה שנים , היו תקינים. וגם בדיקת Methacholine אשר הראתה אסתמה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו18/08/2014שלום,
עם בדיקת מטאכולין הייתה חיובית (PC20 קטן או שווה ל 8 מג/מל) הרי שיש תמיכה לאפשרות של אסתמה, הגם שאולי לא מסבירה את כל תחושתייך. רצוי גם להשלים תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ודם לרמת TOTAL IGE שיכוונו אולי לרקע אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הכיח המגורה
אנה25/08/2014האים בדיקת הכיח המגורה
יכולה לעזור באבחון קוצר נשימה?
איפה אפשר לעשות את זה באופן פרטי?
האים עושים באסותא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה בבקשה
אנה08/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2014בדיקת כיח מגורה הינה בדיקה ספציפית מאוד להגדרת מחלות מסוימות, לדוגמה , מחלות קשורות לתעסוקה. בדיקה אינה חלק מבירור של קשיי הנשימה ללא אבחנה ברורה.
בדיקה כיח מגורה יכול לשמש למטרת קבלת כיח לבקטריולוגיה - לכך ישנו מספר רב של מקומות לביצוע. למאפיינים ספציפיים (תעסוקתיים) עדיפה מעבדה הנמצאת בב"ח איכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)