קוצר נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה
    אנה
    11/08/2014

שלום רב,
    אני מרגישה שאני לא יכולה לקחת נשימה עמוקה רוב הזמן במשך חודשים, קראתי על קשיי נשימה דומים קשורים לחרדה אבל אני לא מרגישה שום חרדה, וגם יש לי שיעול כרוני במשך 4 שנים. אני לוקחת seretide במשך שנתים, היו לי קשיי נשימה לפני שנה (בעיקר לאחר פעילות גופנית), אבל הם נפתרו לאחר הקורס של פרדניזון. עכשיו אני בקורס השני של פרדניזון (שבוע 1 + 2 שבועות), אבל לא מרגישה שום שיפור. עשו לי x-ray וspirometery, והם היו בסדר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/08/2014

שלום,

האבחנה במקרה שלך לא ברורה לי. האם אובחנת כאסתמטית על פי כל הקריטריונים? אילו קריטריונים? אם לא מדוע את מקבלת סרטייד?
    קושי למלא את הריאות אופיני למצבי מתח רגשי אך קושי נשימה במאמץ לא אופייני למצב כזה. יתכן ומדובר בשילוב של אסתמה ומתח אך כאמור יש לוודא שנשללה (או מאושרה בודאות) אסתמה או כל מחלה אורגנית אחרת שקשורה לקוצר נשימה. במידה והדברים לא ברורים מומלץ לפנו לחוות דעת נוספ עם כל החומר שהצטבר בעניינך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות

אנה
    12/08/2014

תודה רבה לך על התשובה.
    . איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות עכשיו כדי לשלול מחלות אורגניות אחרות?
    עשיתי CT ו תפקוד ריאות לפני כמה שנים , היו תקינים. וגם בדיקת Methacholine אשר הראתה אסתמה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בדיקות אחרות אפשר לעשות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/08/2014

שלום,

עם בדיקת מטאכולין הייתה חיובית (PC20 קטן או שווה ל 8 מג/מל) הרי שיש תמיכה לאפשרות של אסתמה, הגם שאולי לא מסבירה את כל תחושתייך. רצוי גם להשלים תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ודם לרמת TOTAL IGE שיכוונו אולי לרקע אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הכיח המגורה

אנה
    25/08/2014

האים בדיקת הכיח המגורה
    יכולה לעזור באבחון קוצר נשימה?
    איפה אפשר לעשות את זה באופן פרטי?
    האים עושים באסותא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה בבקשה

אנה
    08/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/09/2014

בדיקת כיח מגורה הינה בדיקה ספציפית מאוד להגדרת מחלות מסוימות, לדוגמה , מחלות קשורות לתעסוקה. בדיקה אינה חלק מבירור של קשיי הנשימה ללא אבחנה ברורה.
    בדיקה כיח מגורה יכול לשמש למטרת קבלת כיח לבקטריולוגיה - לכך ישנו מספר רב של מקומות לביצוע. למאפיינים ספציפיים (תעסוקתיים) עדיפה מעבדה הנמצאת בב"ח איכילוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו