עד כמה אבק מזיק לריאות?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עד כמה אבק מזיק לריאות?
    טני
    14/08/2014

שלום דוקטור.

אני עובדת כחצי שנה בתור צורפת תכשיטים. כל דבר קטן שאני עושה איתם, משחרר אבק. לא בכמות מסחרית - אבל יש.
    אין לי אסטמה. אני לא אלרגית לאבק. אני מקפידה להיות עם מסכה כל היום (לא חייב - אני בוחרת לשים בכל זאת).
    יש לי דאגות שמא האבק יזיק לי לבריאות. רופא אחד אמר לי שעד שאבק יכנס לריאות וגם יצליח להשאר שם - צריך לעבור שנים.

אשמח לקרוא את דעתך בנושא.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עד כמה אבק מזיק לריאות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד כמה אבק מזיק לריאות? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    17/08/2014

שלום,

עבודה בתכשיטנות עלולה פוטנציאלית לגרום למחלות ריאה או דרכי הנשימה, בתלות בחומרים אתם את עובדת ובאמצעי ההגנה. חיתוך ושיוף של אבני חן המכילות צורןם (קוורץ) עלולה משך השנים לגרום למחלת הסיליקוזיס. הלחמות בסיוע שרפים מסויימים עלולה לגרום לאסתמה. שאיפת אבק בכלל, לאורך זמן ללא הגנה עלולה לגרום לברונכיטיס כרונית. כל אלו אינן סיבות שלא לעסוק בעבודה זו אך יש להיות מודעים לסכנות ולהעזר באמצעי הגנה נשימתיים. אפשר להתייעץ לגבי אמצעי הגנה עם רופא תעסוקה בקןופה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו