שיעול עם ליחה כרוני

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול עם ליחה כרוני
    אסנת רייף
    28/08/2014

שלום. אני בת 49 מעולם לא עישנתי. בשמונה השנים האחרונות אני סובלת משיעול עם ליחה הנגרם מכל מיני סיבות:אוכל מתוק מידי ,חמוץ מידי ,חריף מידי ,מלוח מידי ,לקיחת נשימה עמוקה, דיבור בקול רם. לעיתים יוצאת ליחה ללא שיעול. בעבר עשיתי מספר בדיקות של תפקודי ריאה שיצאו תקינים. אני מכורה לטיפות אף וכמובן שאחרי שאני משתמש יש עליה בכמות הליחה. לעיתים הליחה שקופה ומגיעה מהאף ולעיתים צמיגה ולבנה המגיעה מתוך הגרון. לעיתים יש התקפי שיעול הגורמים לקוצר נשימה. לצערי למרות נסיונות שונים אצל רופאי ריאות ואף אוזן גרון מעולם לא אובחנתי ושאלתי היא באיזו מחלה כרונית מדובר? האם זו מחלת ריאות או דרכי נשימה?
    תודה על העזרה
    אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עם ליחה כרוני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2014

תסמינים שצויינו אינם ייחודיים למחלה מסוימת. במידה של תסמינים במשך זמן רב ללא אבחנה ספציפית ברוב המקרים מדובר בסיבות של דרכי אויר עליונות (כגון נזלת כרונית או רפלוקס וישטי) או דרכי אויר תחתונות/ריאות (כגון אסתמה או ברונכיטיס כרונית). לעיתים יכול להיות שילוב של מספר סיבות יחד .
    כמובן במקביל יש להתייחס לתרופות כרוניות וגם מחלות רקע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו