מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול עם ליחה במשך 3 שניםלין17/09/2014
אני בת 22, לא מעשנת, ללא בעיות רפואיות ידועות, עוסקת בפעילות גופנית.
התחלתי להשתעל לפני קצת יותר מ-3 שנים באמצע שירותי הצבאי, שיעול ליחתי סמיך (לעיתים צבעוני) במשך כל שעות היום ובעיקר בלילה.
ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות שנמצאה תקינה, כמו כן, תגר מטכולין- נמצאה תגובה קלה בריכוז הגבוה ביותר (כנראה אסטמה קלה מאוד)- טופלתי בשני משאפים, הראשון בודיקורט במשך 3 חודשים, והשני סימביקורט במשך 3 חודשים גם כן, אך שניהם לא הועילו.
ביקרתי אצל אלרגולוג, ביצעתי טסטים - לא נמצא דבר.
הייתי מספר פעמים אצל מומחי א.א.ג, שהכניסו לי מצלמה דרך הנחיריים, אך לא התגלה דבר- ונאמר לי שהבעיה לא קשורה ל-א.א.ג.
כמו כן, מומחי ריאות רבים אליהם פניתי, לא מצאו דבר שעשוי לעזור בבעיה.
עשיתי תצלומי ריאות + CT ריאות, אך לא נמצא דבר.
השתמשתי בהמלצת רופאת המשפחה בטיפות אף, שמא הבעיה בטפטוף אחורי של נזלת לגרון- לא ניכר שינוי.
נטלתי כדורים נגד ריפלוקס (עתידה להשתמש בכדורים אחרים בימים הקרובים)- אלה לא עזרו.
במשך חודשיים החלטתי להימנע מצריכת חלב ומוצריו, אך הדבר לא עזר גם כן.
בשנה האחרונה, תדירות השיעול ירדה במקצת, כעת אני משתעלת שיעול עם ליחה מרובה בעיקר בבקרים.
בחודש וחצי האחרונים אני משתעלת גם לפני השינה, ולעיתים מתעוררת מהשינה בשל שיעול ליחתי.
אני אובדת עצות! השיעול פוגם לי באיכות החיים נורא! אני מתחילה ללמוד בשנה הקרובה, והשיעול מהווה מטרד וגורם לחוסר נוחות ומבוכה רבה.
אודה מאוד להתייחסותכם!
לין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול עם ליחה במשך 3 שנים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/09/2014שלום,
לכאורה בצעת את כל הדרוש, ללא הועיל.
כדאי לשמוע חוות דעת נוספת ממומחה ריאות עם לקיחה מחודשת של סיפור התלונות, חשיפות סביבתיות ובחינה חוזרת של צילומי CT חזה. לעיתים חלק מברור שיעול מחייב גם בדיקת ברונכוסקופיה (בדיקה מצלמת וידאו של דרכי הנשימה התוך ריאתיים) לשלילת ממצא תוך סמפוני המהווה סיבה לשעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול לחתי
לוינסון לאה03/11/2014שלום,
קראתי על בעייתך והזדהיתי מאד. אני בת 63 וסובלת מזה שנים רבות מתחושת ליחה, שיעול ולעתים צרידות. פנית לגורמים רבים שלא עלו על הבעיה. בהיותך בחורה צעירה ומתוך ידיעה שהסימנים מפריעים לתפקוד היומי נסי טיפול אלטרנטיבי - דיקור, רפלקסולוגיה או שיאצו. לעתים מתחים נפשיים מכל סיבה שהיא, יכולים לגרום לתופעות שונות ומשונות ומה עוד שהטיפולים הללו לא יזיקו לך.
בהצלחה ואשמח באם תשתפי אותי בהמשך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)