נרגילה ושיעול, לעתים דמי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נרגילה ושיעול, לעתים דמי
    ד.ע.
    18/04/2008

שלום רב,

אני בן 24, ומעשן נרגילה מזה 6 שנים, ובשלוש השנים האחרונות מעשן בכמויות גדולות מאוד, בערך פעמיים או שלוש בשבוע. אך בכל פעם כזאת - אני יכול לעשן מספר שעות (עם חברים אחרים כמובן).
    אני לא מעשן סיגריות.

לפני כמה חודשים הופיע אצלי שיעול, שלפי אבחנת רופאת המשפחה היה בשל וירוס (שפעת כנראה). השיעול, לעתים, היה דמי. בעיקר בשעות הבוקר.
    בדיקת דם הראתה שאינני חולה בשחפת.

מזה כמה ימים הרגשתי מוזר, ואתמול עישנתי נרגילה. בערב, לאחר בדיחה, צחקתי בקול רם במשך כמה דקות, דבר שהוביל לשיעול חריף אצלי, ואף לפליטה של כיח עם דם באחד מן השיעולים. בבוקר השיעול הוקל מעט אך עדיין קיים ומציק לי מאוד.

אציין כי אני אסתמטי.

א. מה יכולות להיות הסיבות לשיעול זה? האם ייתכן שיש לי סרטן ריאות?
    ב. אילו בדיקות עליי לבצע, ובאיזו דחיפות? רופאת המשפחה שלי, בפעם הקודמת שהופיע שיעול
    דמי, אמרה שצבע הדם (בהיר) מצביע על מקורו - מהגרון, ושזהו כנראה גירוי ולא דם מהריאה.

מבקש המלצות,

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה ושיעול, לעתים דמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/04/2008

במקרה ושיעול חלף- אין צורך בבדיקות נוספות. במידה ושיעול נמשך תקופה ממושכת וכיח דמי חוזר כל הזמן , רצוי לערוך בירור ראשוני דרך רופא המשפחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו