סיליקון בריאות?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סיליקון בריאות?
    נטלי
    09/10/2014

שלום דר, אני בת 33, בריאה. בשנים האחרונות בעיות נשימה רבות ללא ממצא. בדיקות דם מראות על חוסר חמצן בדם (ייצור מוגבר של המוגלובין וכו וכו). בעייתי היא כזו, ויתכן ולא תבין בתכילה מה הקשר לריאות אבל האמן לי זה קשור, אנא קרא עד הסוף. יש לי שתלי סיליקון בחזה מזה 12 שנה. התגלה סיליקון בבלוטות לימפה (בלוטות לימפה בבית שחי ימיני מסוננת סיליקון) והשתל קרוע, ונראה שזה היה כך כבר מספר שנים לפי הנתונים.
    מבירור מעמיק למדתי שיש מקרים לא מעטים שהסילון הופרש מבלוטות הלימפה לריאות, ואף מקרים בהם אנשים נותרו עם נזק בלתי הפיך. ניצבת בפניי דילמה חשובה מאוד כרגע, אני צריכה כמובן להוציא את הסיליקון מהחזה. אך אינני רוצה כרגע לשים שתלים חדשים מכיוון שעליתי הרבה במשקל לאחרונה (ואם עושים סיליקון חדש ולאחר מכן דיאטה רצינית החזה פשוט נופל.) הייתי מעוניינת לבצע את הדיאטה, שתיקח לפחות חצי שנה, ולחכות לאחר הדיאטה כדי להותיא ולהחליף את השתלים. בעייתי היא, שאם חלילה כבר נוצר נזק לריאה אני כמובן אלך מייד בהקדם האפשרי להוציא את הסיליקון ודיאטה אינה שום קיטריון בנושא! אבל אני לא יודעת כיצד אפשר לברר זאת?
    הריאה הימינית (שבצד זה גם קרוע הסיליקון) מצפצפת לא מעט בשנתיים אחרונות, ומרגישה לי חסומה ויש קשיי נשימה שבמפורש מורגשים לי בצד הזה. מצד שני, הלכתי לרופא ריאות, שללא כל בדיקות (חוץ מבדיקה גופנית) אמר "הכל נראה בסדר ואין סיכוי שיהיה לך סיליקון בריאות את תהיי מפורסמת אם יהיה לך דבר כזה זה בלתי אפשרי!" , הוא במפורש צחק עליי בעניין הזה, ושלח אותי לאיזו בדיקת אסטמה (שלא ביצעתי כי היא נשמעת איומה האמת).
    אני רוצה לדעת- בבקשה ממך- האם ישנה דרך לבדוק אם יש סילידון בריאה / פגיעה כלשהי בריקמה וכו עקב הסיליקון? אם כן כיצד? איזה בדיקות אני יכולה לעשות?

אודה לך מאוד על דעתך, אני לא יודעת למי לפנות בעיניין ואיך לפעול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיליקון בריאות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיליקון בריאות? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/10/2014

שלום,

במידה ויש לך תלונות נשימתיות (ללא קשר לסיליקון) רצוי שתבצעי גם תפקודי ריאה מלאים וגם צילום חזה. עם התוצאות חזרחי לרופא הריאות והוא ישקול האם יש צורך בבדיקות נוספות כגון CT חזה ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא

נטלי
    15/10/2014

האם ניתן ע"י בדיקות (תפקודי ריאות, CT וכו) לאבחן אם יש סיליקון בריאה או נזק מהסיליקון?

תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/10/2014

שלום,
    לא ניתן על ידי הבדיקות האלו לברר האם יש סיליקון בריאות אלא לומר האם הריאות נראות תקינות (בצילום CT) והאם הן מתפקדות בצורה תקינה (תפקודי ריאה מלאים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו