זריקות מבטרה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• זריקות מבטרה
    מדלן
    17/12/2014

אני חולה בפיברוזיס ריאתי ומקבלת אימורן וקרטיזון.לפני כמה זמו הציע לי רופא ריאות לעשות את זריקות המבטרה 2 בהפרש נדמה לי חודש זה מזה כי לטענתו זה יכול להביא להורדת האימורן.לדבריו אם אכן יש השפעה יש לחזור על זה אחת לחצי שנה.העלות אוד גבוהה 17 אלף 2 זריקות אין הכרה של הביטוח בענין.אני מתלבטת ומתלבטת.האם אני שפן ניסיונות?הרופא טען שנתן למספר חולים וחזרו במצב ססבחיר והוא לא יכול להבטיח לי כלום.אין זה עוזר לרפא את המחלה.רק אולי להוריד תרופות. מה עושים. אנא עזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות מבטרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות מבטרה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/12/2014

שלום,

יש סוגים שונים של פיברוזיס ריאתית. אם מדובר ב IPF הרי מבטרה אינה מוכרת כטיפול מקובל ואין הוכחות מדעיות כי היא מועילה. התרופות האחרונות שנחקרו ונמצאו כמועילות בהאטת ההדרדרות הריאתית הן פירפנידון ו- נניטדניב שעדיין לא נכנסו לסל הבריאות הישראלי אף כי הן מועמדות השנה בפני הוועדה. לפי שעה ניתן להשיג פירפנידון באישור מיוחד דרך קופת החולים או לרכוש עצמאית בחו"ל. לשתי התרופות תופעות לוואי מצד מערכת העיכול בעקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקות מבטרה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/12/2014

שלום,

יש סוגים שונים של פיברוזיס ריאתית. אם מדובר ב IPF הרי מבטרה אינה מוכרת כטיפול מקובל ואין הוכחות מדעיות כי היא מועילה. התרופות האחרונות שנחקרו ונמצאו כמועילות בהאטת ההדרדרות הריאתית הן פירפנידון ו- נניטדניב שעדיין לא נכנסו לסל הבריאות הישראלי אף כי הן מועמדות השנה בפני הוועדה. לפי שעה ניתן להשיג פירפנידון באישור מיוחד דרך קופת החולים או לרכוש עצמאית בחו"ל. לשתי התרופות תופעות לוואי מצד מערכת העיכול בעקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו