מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב בחזה לאחר חזה אויר יאטרוגנילימור04/02/2015
שלום רב,
לפני כחודשיים לאחר הזרקה במסגרת מרפאת כאב,נגרם לי חזה אויר יאטרוגני בריאה הימנית.אושפזתי 4 ימים במחלקה כירורגית,שבמהלכם הטיפול בי היה שמרני-מתן חמצן וצילומי חזה.
מאז המקרה ועד היום אני סובלת מכאבים בחזה ימין בצד ובחלק העליון,בעיקר בשינה על הצד,בנסיעה ברכב וכן יש לי קשיי נשימה בדיבור כאשר אני הולכת או עושה פעילות שהיא מעט מאומצת.(נאסר עליי לטוס ו/או לצלול למשך חצי שנה)
במעקב ע"י כירורג הופנתי ל- ct חזה שיצא תקין.בהמשך לתלונות על כאב הופנתי לרופאת ריאות שהפנתה אותי לאקו לב ולבדיקת תגר מטכולין.
אשמח לקבל הסבר מדוע הופנתי לבדיקןת אלו,וכן האם הכאבים בריאה הם אופיינים למצב שלאחר חזה אויר? מתי הם אמורים לחלוף? מדוע יש איסור על טיסה? האם יכול להיות מצב דלקתי בריאה כי הזריקו לי סטרואידים.
רופאת הריאות אמרה שיכול להיות שהיתה לי פגיעה בעצב?! אשמח לדעת מה זה אומר?
אשמח לתשובה בהקדם,
יום טוב,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/02/2015במקרה של חזה אויר לעיתים מבצעים בירור כדי לשלול סיבות רקע לכך (תגר מטאכולין וכו') . כאבים אינם ממקור ריאתי אך ממעטפת הריאה (פלאורה או מבנים סמוכים -צלעות, שרירים, עצבים). אחרי חזה אויר כאבים יכולים להמשך זמן ממושך (חודשים) למרות שברוב המקרים חולפים תוך מספר שבועות . אחרי חזה אויר לא מומלץ במשך 3 חודשים לטוס לצורך מניעה מחזה אויר חוזר (הפעם עצמוני) למרות שמבחינה מדעית אין הצדקה מוחלטת לכך. בנוגע להסבר על פגיעות ספציפיות אלה או אחרות במקרה פרטני - יש לקבל הסבר מרופא כירורג /ריאות /כאב שמכיר פרטי המקרה ובדק מטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה כתוצאה מחזה אויר יאטרוגנ
לימור08/02/2015תודה על התשובה.
אשמח אם תחדד את תשובתך,
מאחר וחזה האויר נגרם כתוצאה מהזרקה האם בכל זאת יש צורך בבדיקת תגר מטכולין?
בנוסף,מדוע הופניתי לבדיקת אקו לב ? מה התועלת בבדיקה זו?
האם יכול להיות שיש בפלואורה דלקת ? הזריקו לי מרקאין ודיפרוספאן.
אשמח לתשובה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)