סימביקורט 320

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סימביקורט 320
    מור
    10/02/2015

בת 21, עם אסתמה אלרגית מגיל 12. בד''כ חוויתי 2-3 התקפים בשבוע אבל החל מאוגוסט השנה כמעט כל יום יש התקף וגם החמרה בפעילות פיזית אפילו קלה.
    לאחרונה רופא ריאות נתן לי מרשם לסימביקורט 320 במקום ה160 שהשתמשתי בו עד עכשיו בשל ההחמרה בתדירות ההתקפים שלי, אך כתוב בעלון שאין להשתמש בו בעת התקף חריף. מדוע?

עד היום השתמשתי בסימביקורט 160 גם בהתקפים והוא תמיד עזר מיידית, וזה למעשה הכי חשוב לי כי ונטולין, בודיקורט וכו' לא עוזרים לי מיידית כמו הסימביקורט ואין לי תחליף בשבילו, גם לא משתמשת באינהלציות. האם בכל זאת אפשר להשתמש ב320 בעת התקף? האם כדאי לשלב סינגולייר או תרופה אחרת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימביקורט 320

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימביקורט 320 - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/02/2015

שלום,

סימיקורט 320/9 מכיל מינון גבוה יחסית של מרחיב סמפונות ארוך טווח (פורמוטרול 9 מק"ג). לכן לא מומלץ בעת התקף, מעבר לסיבה שבעת התקף מומלץ מרחיב סמפונות קצר טווח כמו ונטולין או בריקלין. באסתמה אני מעדיף סימביקןורט 160/4.5 נניח שאיפה פעמיים ביום קבוע ואפשרות לתוספת משך היום, לפי לצורך, עוד שאיפה אחת או שתיים- וזה כן מקובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו